Лучанин зіграв у «куклу» і позбувся 3600 доларів

Лучанин зіграв у «куклу» і позбувся 3600 доларів
25-річний лучанин разом із двома спритниками перерахував чужі гроші так, що позбувся власних 3600 доларів.

Про це 21 вересня пише прес-служба УМВС України у Волинській області.

Лучанин звернувся у міліцію, як тільки помітив, що зникли його гроші. Молодик повідомив, що перебував на авторинку, що в обласному центрі. До нього підійшов невідомий чоловік, котрий нібито знайшов гаманець. Знайдені кошти запропонували поділити на двох, причому шляхом перерахунку за схемою «кукла».

Коли нагодився власник калитки, житель обласного центру, який спокусився на легкі гроші, у результаті вправних дій пройдисвітів не дорахувався 3600 доларів.

Оперативники встановили, що до скоєння злочину причетні жителі міста Черкаси: 47-річний раніше судимий за шахрайства чоловік та його 28-річний спільник.

Довідка

За інформацією dljavseh.ru при обміні доларів з рук є дві типові схеми обдурювання - шахрайство з використанням «кукли» та «ломка»: гроші (великі купюри) вкладаються в конверт над твердою папкою (тримають її в руці). Під папкою таємно зберігається такий же конверт з паперовими обрізками. У процесі розрахунків папка миттєво перевертається і партнеру вручається «кукла». При використанні «кукли» замість великої суми рублів або валюти обдурені громадяни отримують пачки нарізаного паперу, перекладені декількома справжніми купюрами. При «ломки» купюри складають («ламають») особливим способом і при перерахунку рахують одну і ту ж «зламану» купюру двічі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
о, людочки....який механізм.....
Відповісти
Покуда есть на свете дураки, Обманом жить нам, стало быть, с руки.
Відповісти
Останні новини
Лучанин зіграв у «куклу» і позбувся 3600 доларів
21 вересень, 2012, 09:56