Податківці оштрафували луцьких парковщиків на 3 гривні

Податківці оштрафували луцьких парковщиків на 3 гривні
Комунальне підприємство «Автопарксервіс» в результаті перевірки податківців оштрафували на 3 гривні.

Про це повідомили в секторі взаємодії із ЗМІ та громадськістю ДПС у Волинській області.

Нагадаємо, нещодавно депутати пропонували ліквідувати комунальне підприємство «Автопарксервіс», бо воно не приносить прибутку місту.

Податківці завітали на перевірку КП «Автопарксервіс», яке розташоване на вулиці Єршова у Луцьку за повідомленням прокуратури Луцька про порушення. Правоохоронці виявили,що при здійсненні паркування авто клієнтам не видавали касовий чек, не всю готівку облікували через касовий апарат.

Перевірка також з’ясувала, що РРО – касовий апарат підприємство зареєструвало для «паркування машин м/год», тобто «паркування авто за 1 годину - 3 гривні». Однак, паркувального автомату, як це передбачає Постанова Кабміну, на підприємстві не було. Таким чином, із 1 квітня 2012 року підприємство провело розрахунків на суму 50,8 тисяч гривень з порушеннями вимог чинного законодавства.

В результаті перевірки підприємство оштрафовано в сумі 3 гривні (згідно п.1 ст.17 ЗУ №265-95/ВР від 06.07.95р.- «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» із змінами та доповненнями).

Перевіряючи касу підприємства, податківці також встановили порушення порядку оформлення касових операцій, за які передбачено не штрафні санкції, а лише адміністративну відповідальність.

У відділі контролю за проведенням готівкових розрахунків ДПС у Волинській області запевнили, що минулого року на предмет дотримання законодавства у сфері готівкового обігу КП «Автопарксервіс» не перевірялося. Аналогічні перевірки проводилися лише раз у рік – у 2009 –му та 2010-му роках. років.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Піпєц...
Відповісти
суки, мені підставу зробили і взули на 30 тис грн.
Відповісти
а паперу на акт перевірки перевели на 30 грн.
Відповісти
Все "згідно діючого законодаства". Первая проверка, первый штраф.
Відповісти
Останні новини
Податківці оштрафували луцьких парковщиків на 3 гривні
22 вересень, 2012, 10:37