У Луцьку знесуть 83 гаражі, які простояли 40 років. ФОТО

У Луцьку знесуть 83 гаражі, які простояли 40 років. ФОТО
83 гаражі, що розміщені на вулиці Гірна у Луцьку (мікрорайон Львівська), невдовзі демонтують. Усі вони зараз стоять з порушенням законодавства. З цього приводу сьогодні на місці події працювала спеціальна комісія з Луцькради.

«Гаражі тут стоять вже понад 40 років. Вони поставлені з дозволу командування Прикарпатського військового округу. Територія була загороджена. Ніхто не мав права сюди зайти без дозволу», - розповів власник одного з гаражів Анатолій Кірсей.

Земля була передана в комунальну власність, а отже і правила – змінилися. Тепер гаражі потрібно узаконити.

Власникам запропонували як варіант організувати гаражний кооператив, як це зробили в інших куточках міста.

«Можна також створити ОСББ і ця земля буде як прибудинкова територія», - сказала секретар міської ради Юлія Вусенко.

Для того, аби створити гаражний кооператив, людям доведеться викласти з власних кишень чималеньку суму.

«Проект, організація кооперативу, землевпорядна документація – десь по 5 тисяч гривень. Це вже 15. Проектна документація може ще затягнути десь до 20 тисяч. Загалом – 35 тисяч. А ще ж самі гаражі треба буде довести до ладу у відповідність із архітектурними нормами. А ще – комунікації, благоустрій. Це – не під силу більшості власників цих гаражів, які є пенсіонерами», - розповів у ексклюзивному коментарі ВолиньPostу головний художник міста Ярослав Матвіїв.

Власникам гаражів, які хочуть відтягнути на деякий час демонтаж запропонували написати заяву до муніципальної поліції.

«Ми чекаємо вас сьогодні до 17 години і завтра з 8 до 13. З документами, що свідчать, що ви проживаєте тут. Чому так мало часу? А щоб не встигли попереписувати право власності. Бо вже маємо випадки», - розповіла головна муніципалка міста Юлія Сиротинська.

Як стало відомо на 17 годину вже написало заяви 30 власників гаражів. З них – декілька не мешкають поблизу цих гаражів.

















Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 16
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а де ця вулиця знаходиться?
Відповісти
Район Червоного Хреста, неподалік Пакко на Ковельській.
Відповісти
а де ця вулиця знаходиться?
Відповісти
да їм начхати на цих людей.... просто вже якась особа поклала глаз на халявну територію..
Відповісти
Фантомас разбушевался.
Відповісти
А навіщо цей мотлох в місті?!
Відповісти
Логічно, що гараж передбачає наявність авто. Значить ці люди мають змогу тримувати авто, а знайти 500 грн, щоб узаконити гараж і не мати клопоту то проблема? 35000грн/83=421.69грн
Відповісти
Шановна Алла, не проблема, ні у кого, хто має там свою власність, однак, до вересня 2016 року ця територія, простоявши 40 років, нікому не була потрібна!
Зараз у кого є гроші - той і цар.
Відповісти
Ця *власність* розміщена там незаконно. До речі, гаражі та інші іржаві ракушки зносять по всьому місту не перший рік. Хто розумніший - робить висновки без бульдозера.
Відповісти
та навіть 1000 - то не найбільша проблема. Чи вони думають, якщо переносити гараж, то менше вийде? А судячи по пошукових запитах "Ярослав Матвіїв", можна зробити висновок, що цей художник ще той ... і тут вже все про...но!
Відповісти
були засцані гаражі, а стане парк або дитячий майданчик.
Мені подобається.
Відповісти
парк, дитячий майданчик? мабуть Ви не місцевий) там будуть 3 метрові дєбрі з алкашами і наркоманами, а потім швиденько виросте багатоповерхівка
Відповісти
Шановні дописувачі та усі, хто хоче зробити "добре" вирішивши зносити гаражі!
Постає одне питання- чому 40 років до цих гаражів не було нікому діла? Усім було все одно, що там?, Чиї вони?..А зараз, коли у країні криза, типу обмежений бюджет, якась особа маючи необмежені фінанси вирішує за копійки відібрати у людей те, на що ще у недалекому 2014 було по - барабану. Я упевнена, що більшість, якщо не усі власники даних гаражів не були б проти узаконити це все, та бути відповідальними перед законом, оплачувати дану територію. Як було вірно зазначено у одному з нижче коментарів - халявна територія, а одже...ласий шмат землі. Крім того, потрібно мати на увазі й те, що поруч знаходяться будинки, де проживає неймовірно велика кількість дітей різного віку, і на жаль, після знесення гаражів, територія буде "окупована" людьми з надзвичайно шкідливими звичками (наркомазалежні та алкоголіки), яскравий приклад того - є колишня військова частина, яка знаходиться поруч...Там можна побачити кого завгодно. По - моєму така атмосфера для розвитку нашого майбутнього є зовсім не нормальною, проте, кому до цього є діло. На превеликий жаль зараз панують лише гроші.
Відповісти
Окрім заяви на нас усіх склами алмінпротокол.От допомогли...Тепер ще штраф сплатимо.
Відповісти
35000грн/83=421.69грн - "Це – не під силу більшості власників цих гаражів, які є пенсіонерами», - розповів у ексклюзивному коментарі ВолиньPostу головний художник міста Ярослав Матвіїв. А от штраф заплатити 2000 + забрати гараж, ще 3000-4000 - це може кожен! ГЕНІАЛЬНО) Про людей думають, молодці!
Відповісти
яПОВНІЧТЮ ЗГІДНА .гАРАЖІ ТРЕБА ЗНЕСТИ. зРОБИТИ ДИТЯЧИЙ МАЙДАНЧИК
Відповісти
Останні новини
У Луцьку знесуть 83 гаражі, які простояли 40 років. ФОТО
05 вересень, 2016, 17:22