До кінця вересня у Луцьку запрацює евакуатор

До кінця вересня у Луцьку запрацює евакуатор
Починаючи з кінця вересня цього року, у місті почнуть евакуйовувати транспортні засоби, якщо для цього буде необхідність.

КП «Автопарксервіс» надає патрульній поліції евакуатор з маніпулятором вантажною підйомністю 3,5 тонни, тобто буде можливість евакуйовувати фактично всі транспортні засоби в цілодобовому режимі, - йдеться на сторінці патрульної поліції у Фейсбук.

Як розповів директор КП Олександр Мартинюк, якщо патрульні бачитимуть необхідність евакуації, вони телефонуватимуть в кол-центр, звідки на місце направлятимуть евакуатор.

Підставою для цього є стаття 265-2 КУпАП: «У разі наявності підстав вважати, що водієм вчинено порушення, передбачені частинами першою, другою, третьою, четвертою, шостою і сьомою статті 121, статтями 121-1, 126, частинами першою, другою, третьою і четвертою статті 130, статтями 132-1, 206-1 цього Кодексу, працівник поліції тимчасово затримує транспортний засіб або доставляє його для зберігання на спеціальний майданчик чи стоянку (якщо розміщення затриманого транспортного засобу суттєво перешкоджає дорожньому руху), в тому числі за допомогою спеціального автомобіля – евакуатора».

На місці складатимуть відповідний акт і направлятимуть автомобіль на штрафмайданчик по вулиці Ківерцівській.

Щоб забрати автомобіль, водій має прибути в Управління патрульної поліції, де на нього винесуть постанову за порушення ПДР. З цією постановою та доказом оплати він з’являється на штрафмайданчик, де також має внести оплату за евакуацію та тимчасове зберігання транспортного засобу. Лише після цього забере свій автомобіль.

Тарифи затверджені у постанові Кабміну від 10 жовтня 2013:
евакуація до 2 тонн – 600 гривень, від 2 до 3 тонн – 700 гривень, від 3 тонн – 850 гривень. Зберігання: 1-7 доби – 120 гривень за добу, далі після 8 дня – 20 гривень за добу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.