Луцькі батьки проти того, аби їхні діти навчалися по суботах

Луцькі батьки проти того, аби їхні діти навчалися по суботах
Автор петиції – громадська активістка, волонтерка Вероніка Федосова-Цибульська переконана, що навчання по суботах підриває емоційне та фізичне здоров’я дітей.

Вона наводить цілий ряд аргументів:

1. Перенавантаженість луцьких шкіл - то проблема міської ради, а не дітей. Тому що при таких темпах житлового будівництва необхідно оперативно відкривати нові школи, а не ущільнювати існуючі та проводити навчання у дві зміни.

2. Більшість батьків мають п’ятиденний робочий тиждень.

3. Більшість батьків навіть при п’ятиденному робочому тижні мають початок робочого дня о 9 год.

4. Діти ходять у школу, перш за все, для отримання знань, і це можливо лише при нормальному фізичному і емоційному стані дитини. Разом з тим втома після п’яти днів навчання і ранній підйом ще й у суботу ніяким чином не сприяє навчальному процесу.

5. Неповага до прав дітей та неврахування їхніх потреб з боку дорослих породжує неприязнь та відразу до навчального процесу взагалі.

6. Перевтома та негативні емоції дітей обов’язково будуть мати наслідком підвищення кількості і частоти захворювань у дітей та пропуску уроків.

7. Також не варто сподіватись, що ті дисципліни, уроки з яких починаються о 8 год. ранку по суботах, засвояться школярами. Так як діти реально ще не прокинулись або й запізнюються на перший урок.

8. Варто очікувати, що свідомі у своїй любові та турботі про дітей батьки самі будуть шукати можливість допомогти своїм дітям та багато дітей просто будуть відсутні по суботах у школі.

Якщо адміністрації шкіл і не підуть на скасування навчання по суботах, то від них вимагають скасувати хоча б перший урок.

За день петиція набрали вже третину необхідної кількості голосів.

Підтримати звернення до Луцькради можна ще 13 днів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 13
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нехай переведе у приватну школу або навчає дистанційно. І менше телевізора.
Відповісти
в 11 школі дітям книжки не видали і нема що вчити
Відповісти
так ж петиція задіває якраз чужих дітей.
Відповісти
А хіба такі малиші як на фото вчаться по суботах? Це не так.
Відповісти
По 7-8 уроків В день - багато. А по суботах - теж ні! А В гімназії та ліцеї - всі дітей хочуть вести навчатися. Замкнуте коло. Ніколи для всіх все добре не було.
Відповісти
У Франції діти навчаються 4 дні на тиждень. Середа, субота і неділя вихідні. А ми все "учимось-учимось", 7-8 уроків, субота робоча, дітей мучимо і де ми, і де Франція?
Відповісти
У нас вільна країна, можна переїхати у Францію.
Відповісти
Яка потреба в навчанні у суботу?! Освітня програма може бути охоплена і за 5 днів!!!! Долучайтеся, освітяни ,до досвіду інших країн.
Відповісти
У Франції вчаться науки і праці, а в нас учитися не хочуть і працювати не хочуть. А результат очевидний.
Відповісти
Хочете задарма,маєте.Ви усі бідні.Ось давайте гроші в лапи диркторам і вчителям,хай збагачуються.А працюю в державній установі і чоловік також.Віддали дитя в приватну шклу м.Луцька.Просто пречудово.Заплатила,за дітьми дивляться, 15 дітей в класі.Всі умови, тепло,спальна кімната, ігрова кімнататриразове харчування, таке ситне,що дитина вдома взагалі не їсть.Говорить так наїлася,що спати не може.Кожен день м"ясо.Всі підручники видали зразу без ніяких питань.Неможна привикнути до такого людського ніжного ставлення до діток.
Відповісти
гарна у вас посада на держ.службі що дозволяєте собі такі витрати...тільки на приват.садок...цікаво звідки гроші...??тільки не кажіть що з Вашої заплати...це смішно..тому що у звичайному садку платиться 300грн...а у такому даже боюсь представити..
Відповісти
P.S.А ПРО ШКОЛУ ВЗАГАЛІ МОВЧУ...
Відповісти
гроші на приватну школу, я так розумію на державнійроботі боретесь з хабарями...щоб інші не взяли)))
Відповісти
Останні новини
Луцькі батьки проти того, аби їхні діти навчалися по суботах
09 вересень, 2016, 10:07