В Україні запровадили новий порядок нарахування субсидій для пенсіонерів

В Україні запровадили новий порядок нарахування субсидій для пенсіонерів
Кабінет Міністрів України ухвалив рішення щодо розрахунку розміру субсидії пенсіонерам, які перестали працювати у цьому році і не мають інших доходів, крім пенсії, вирішивши не враховувати дохід за весь минулий рік, а лише розмір щомісячної пенсії.

Про це повідомив Міністр соціальної політики Андрій Рева, - пише УНН.

"Кабінет Міністрів України прийняв рішення, відповідно до якого пенсіонерам, які перестали працювати у цьому році і не мають інших доходів, крім пенсії, при розрахунку розміру субсидії не враховувати дохід за весь минулий рік, а брати до уваги лише розмір щомісячної пенсії", - цитує міністр.

За словами Андрія Реви, цим рішенням уряд відреагував на чисельні звернення українців, які у 2015 році працювали і отримували заробітну плату, або, скажімо, зарплату і пенсію, а у 2016 році з тих чи інших причин залишили роботу і отримують єдиний вид доходу – пенсію.

У Мінсоцполітики вказали, що це рішення ухвалено на засіданні уряду 8 вересня 2016 року і найближчим часом вступить в дію.

"Таким чином, усім непрацюючим пенсіонерам, які звернуться за призначенням житлових субсидій з вересня цього року, субсидія буде призначена за новими правилами - виходячи лише з розміру щомісячної пенсії, а не сукупного доходу за весь 2015 рік", - йдеться у повідомленні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
В Україні запровадили новий порядок нарахування субсидій для пенсіонерів
12 вересень, 2016, 09:55