Польща за рахунок українців рятує свій ринок праці

Польща за рахунок українців рятує свій ринок праці
У Міністерстві розвитку Польщі заявили, що тільки за рахунок українських заробітчан можна компенсувати майбутні втрати трудових ресурсів.

Про це пише 7 днів.

Міністр установи Матеуш Моравецкій наголосив слід зробити все для того, аби українці приїзджали працювати до Польщі. “За прогнозами польського уряду, до 2020 року з польського ринку праці може піти мінімум 750 тис. Працівників. В середньому можливі втрати ринку праці оцінюють в 10% робочої сили Польщі.

«Якими б поганими не були справи в Україні, приїзд сюди двох мільйонів українців може стати величезним стимулом для самої України через 4-8 років. Якщо українці приїдуть до Польщі, то частина з них побудує свої сім’ї і залишиться тут, але більша частина повернеться в Україну сказав Моравецкій.

У зв’язку з цим глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський заявив, що українським громадянам більше не слід розраховувати на отримання роботи в Польщі. «Сьогодні Польща не метою для трудових мігрантів, оскільки тут немає роботи», сказав він. За словами Ващиковского, нинішній уряд Польщі робить ставку на забезпечення зайнятості власних громадян.

Нині в Польщі працюють близько 1 млн українців.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Польща за рахунок українців рятує свій ринок праці
13 вересень, 2016, 09:34