У Франції відкриється будинок для слонів похилого віку

У Франції відкриється будинок для слонів похилого віку
Перший у Європі будинок для похилого віку слонів з’явиться у Франції в 2017 році.

Як повідомляє агентство RFI, заклад під назвою «Elephant Haven» («Рай для слонів») відкриється в комуні Бюсьєр-Галан, в департаменті Лімузен у центрі Франції.

Ідея відкрити будинок для слонів похилого віку належить бельгійським зоологам Софі Гетгебер і Тоні Верхульсту. Слонами подружня пара займається вже двадцять років.

«Слон, у якого все в порядку зі здоров’ям, може дожити до 60 років. За нашими відомостями, в Європі 141 слон знаходиться у цирках. Але звичаї змінюються, і європейські країни поступово починають забороняти виступи тварин у цирках», — пояснила в інтерв’ю агентству AFP Софі Гетгебер. За словами зоолога, «найближчим часом багато слонів вийдуть на заслужену пенсію».

Софі Гетгебер і Тоні Верхульст вирішили відкрити будинок для слонів похилого віку кілька років тому, коли задумалися над тим, що буде з похилого віку тваринами після «виходу на пенсію». «Уявити, що слонів відправлять назад на батьківщину, неможливо: багато хто з них були спіймані маленькими, інші народилися в неволі», — кажуть зоологи.

Гетгебер і Верхульст зайнялися пошуками підходящого місця для незвичайного будинку престарілих. «Потрібно було знайти дуже велику ділянку землі з хорошими кліматичними і сільськогосподарськими умовами, і все це повинно було бути доступним фінансово», — розповів тони Верхульст.

За його словами, знайдена в комуні Бюсьєр-Галан ділянка землі площею 29 гектарів відповідає всім критеріям: «У Лімузене багато зелені, прекрасний клімат і хороші пасовища».

Зараз на ділянці вже побудували опалювальний ангар, в якому тварини зможуть жити взимку. Першого постояльця тут готуються прийняти навесні 2017 року, а поки чекають необхідних для цього дозволів від місцевої адміністрації.

Зоологи сподіваються, що в майбутньому в будинку для літніх тварин зможуть жити до десяти слонів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Франції відкриється будинок для слонів похилого віку
14 вересень, 2016, 01:46