Ягідно-грибний сезон на Волині додав бюджетам 12,3 мільйонів гривень податків

Ягідно-грибний сезон на Волині додав бюджетам 12,3 мільйонів гривень податків
Заготівельники ягідно-грибної продукції на Волині перерахували до бюджетів всіх рівнів 12,3 мільйона гривень податкових платежів.

Таким чином, нинішній сезон заготівлі став одним з найуспішнішим з точки зору сплати податків, - інформує ГУ ДФС у Волинській області.

«Більш як двократне збільшення податкових надходжень від суб’єктів заготівельного бізнесу до показників минулого року – результат скоординованих та узгоджених дій всіх гілок влади, які прагнули забезпечити прозорі умови для діяльності легальних заготівельників та упереджували факти несанкціонованої заготівлі дарів лісу чи їх вивезення за межі області баз сплати податків», - зазначає начальник Головного управління ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Як підкреслила керівник волинських фіскалів, фахівці територіальних органів ДФС вели активний діалог з усіма суб’єктами заготівельного ринку на самому початку ягідно-грибного сезону з тим, щоб переконати представників бізнесу поважати закон і право громад на додаткові бюджетні надходження від заготівлі на їх територіях.

Отож, спілкування фахівців ДФС та заходи профілактичного і контрольно – перевірочного характеру наразі своїх результатом мають сплачені 9,1 мільйона гривень ПДФО, 2,4 мільйона гривень ренти за спецвикористання лісової продукції, 30 тисяч гривень єдиного податку,748 тисяч гривень військового збору.

Оскільки заготівля грибів не завершилася, а суха і сонячна погода сприяє збору з комерційною метою лікарських рослин, горобини та інших лісових дарів, то бюджети, ймовірно, ще отримають певні суми коштів, - прогнозують в ГУ ДФС у Волинській області.

Разом з тим, саме волинська чорниця – це той ресурс, завдяки якому жителі сільських територій отримали немалі додаткові кошти в сімейні бюджети, а громади – чималі надходження для вирішення соціально-економічних питань.

«Враховуючи, що цього року ціна на чорницю була не високою, рекордна сума податків від заготівлі – показник якісної роботи територіальних органів ДФС та всіх контролюючих структур, які в межах повноважень здійснювали моніторинг процесів заготівлі на Волині», - підсумувала Світлана Савчук.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Ягідно-грибний сезон на Волині додав бюджетам 12,3 мільйонів гривень податків
20 вересень, 2016, 10:10