Посол Польщі в Україні розповів про своє бачення фільму «Волинь»

Посол Польщі в Україні розповів про своє бачення фільму «Волинь»
Через кілька днів новопризначений посол Польщі в Україні Ян Пєкло розпочне свою роботу в Києві.

Він розповів про те, як бачить свою роботу послом і про стосунки України з Польщею, - повідомляє Укрінформ.

"Загалом, це буде продовженням того, що зробили мої попередники і що зазначено у спільній декларації від 24 серпня, яку підписано під час офіційного візиту президента Анджея Дуди до Києва. Усі найвпливовіші політичні сили в моїй країні загалом погоджуються, що Україна є нашим важливим, стратегічним партнером і союзником. Без сумніву, найважливішим буде підтримка інтеграції України з ЄС та євроатлантичними структурами, а також допомога в імплементації порядку денного Угоди про асоціацію і зону вільної торгівлі України з Євросоюзом. Звичайно, важливим є також питання польсько-українських відносин, які розвиваються останнім часом дуже добре.

Тут дуже важливо зберегти холодну голову і зробити усе можливе, аби це не впливало на політику і не перешкоджало нам у досягненні спільних цілей, що стосуються стратегічної співпраці між Польщею та Україною.

Щодо фільму "Волинь", який незабаром вийде на широкі екрани в Польщі, то посол Ян Пєкло відповів: "Слід пам'ятати, що це не документальний, а художній фільм. Це є артистичним сприйняттям тих подій автором сценарію і режисером фільму.

І до цього треба підходити саме так. Митці мають право реалізовувати своє бачення у різних формах. І тут варто пам'ятати, що цей фільм не є якимось історичним документом. Зараз діє комісія істориків, яка працює над документами, що стосуються Волинської різанини. Ймовірно, незабаром будуть якісь спільні напрацювання, які наближують картину того, що тоді діялося. Це буде зроблено професійно і фахово, не так, як це подається в художніх фільмах.

Дійсно, можна очікувати, що цей фільм викличе певні емоції. Але я не думаю, що це буде тривалим явищем, і він призведе до якогось загострення в українсько-польських відносинах.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ментальні*ысть населення формуэться на основы фільмів, а не вузькофахових досліджень, якы ніхто не читатиме. Але посол робить професійно свою справу. заговорює питання, а польське суспільство все далі радикалізується і сприймає українців як сокирників. і замість назви Україна використовується УПАІНА
Відповісти
Читаєм рішення сейму це і є уся Польща товариш посол, а свою думку скажи полякам на каві
Відповісти
Останні новини
Посол Польщі в Україні розповів про своє бачення фільму «Волинь»
22 вересень, 2016, 09:17