В Україні здорожчає телефонний зв'язок

В Україні здорожчає телефонний зв'язок
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ), схвалила проект рішення "Про затвердження граничних тарифів на загальнодоступні телекомунікаційні послуги", яким запроваджується поетапне підвищення тарифів на послуги місцевого телефонного зв'язку.

По це інформує Інтерфакс-Україна.

Згідно з повідомленням на веб-сайті НКРЗІ, прийняте комісією на засіданні 21 вересня рішення визначає два етапи зміни тарифів: до 31 грудня 2016 року передбачено їх підвищення в середньому на 10,6% для населення і бюджетних установ, а з 1 січня 2017 року – на 21,2% для бюджетних установ.

НКРЗІ зазначає, що з відповідною ініціативою до комісії звернулося ПАТ "Укртелеком". В основі пропозицій оператора – узгодження тарифів зі зростанням собівартості послуг. Крім того, зазначає "Укртелеком", необхідність підвищення тарифів на послуги місцевого телефонного зв'язку для установ, що фінансуються за рахунок бюджету, обумовлена тим, що зазначена категорія абонентів отримує послуги за тарифом на 43,2% нижче, ніж інші юридичні особи.

"Укртелеком" надав НКРЗІ розрахунки, що обґрунтовують необхідність незначного збільшення тарифів. Так, наприклад, для жителів міст підвищення становитиме близько 4%. В компанії вважають неактуальним регулювання тарифів у сучасних ринкових умовах.

"Укртелеком" має найменшу абонентську базу з голосової телефонії серед великих гравців ринку - не більше 10%, тоді як, за даними НКРЗІ, кількість абонентів зв'язку в Україні перевищує 60 млн.

"Ми єдиний гравець ринку, який не може конкурувати ринковими методами, створюючи більш привабливі комерційні пропозиції для клієнтів. Цей факт суперечить ринковій конкуренції і є архаїзмом того часу, коли мобільний зв'язок був розкішшю, а слова Whatsapp, Viber і Skype неможливо було знайти в жодному довіднику", - зазначив менеджер компанії Шуранов.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
стаціонарні телефони чекає доля "брехунців"
Відповісти