У Горохівській центральній лікарні встановили потужні твердопаливні котли. ФОТО

У Горохівській центральній лікарні встановили потужні твердопаливні котли. ФОТО
Цьогоріч опалювальний сезон для Горохівської центральної лікарні стане менш затратним, позаяк у медзакладі встановили два потужних котла, які працюють на альтернативному виді палива.

Відтак, аби перевірити, як в області запроваджують заходи енергоефективності, а зокрема у Горохівській ЦРЛ, на Волинь приїхав Віце-прем’єр-міністр України Володимир Кістіон.

Головний лікар Горохівської ЦРЛ Валерій Коба розповів, що після того, як котельню лікарні перевели на тверде паливо та встановили два потужних твердопаливних котла, які працюють за рахунок спалювання щепи, за опалювальний сезон установа зекономить близько 480 000 гривень.

Таким чином, за рахунок новітніх технологій медустанова заміщує близько 200 000 кубометрів газу.



Окрім того, використання твердопаливних котлів дало змогу значно покращити температурні показники в приміщенні лікарні.


Як зауважив голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик, щепа, яку в якості палива використовує Горохівська Центральна районна лікарня, – це дуже вигідний продукт, оскільки її беруть фактично з відходів, які лишаються після обробки деревини.

Окрім того, волиняни мають великий вибір альтернативного палива.

«На сьогодні по Волині вже ефективно працює близько 400 твердопаливних котелень. Волинь, в порівнянні з іншими регіонами, дуже забезпечена область, тому що в нас є щепа, вугілля, торф, лоза, палета і газ. А тому споживач може сам для себе обрати найдешевше паливо. Газ в основному використовують тільки там, де дуже складні технології», - наголосив Володимир Гунчик.

А Віце-прем’єр-міністр України Володимир Кістіон заявив, що таке ефективне запровадження енергозберігаючих технологій зовсім скоро дозволить Україні стати енергонезалежною, а Волинь в цьому питанні може стати прикладом для інших областей.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Такий котел - нанотехнологія по-волинськи! Перемога...
Відповісти