Власники сільськогосподарської техніки повинні декларувати доходи

Власники сільськогосподарської техніки повинні декларувати доходи
В рамках роз’яснювальних заходів, які фахівці територіальних органів ДФС проводять в період польових робіт, щороку до декларування доходів від обробітку землі залучають кілька десятків волинян.

Зокрема, цього року 77 власників сільськогосподарської техніки
задекларували доходи, отримані від обробітку землі минулого сезону, - повідомляє відділ організації роботи ГУ ДФС у Волинській області.

А за підсумками 2015-16 років більше ста мешканців аграрних районів
Волині сплатили до бюджету 33,4 тисячі гривень ПДФО, попередньо
задекларувавши доходи.

Враховуючи аграрну спрямованість області, в ДФС Волині нагадують
громадянам, які надають послуги з обробітку землі, про обов’язок подання ними декларації про доходи.

«Як правило, власники техніки, які проживають в сільській місцевості, навесні та восени активно обробляють землю на замовлення, отримуючи доходи без сплати податків. Варто зазначити, що закон вимагає декларувати такі доходи та сплачувати податок на доходи фізичних осіб.

Тому просимо наших земляків поважати закон, а керівники органів місцевого самоврядування мають теж долучитися до роз’яснювальних заходів, оскільки 75 відсотків сплаченого ПДФО зараховується саме до місцевих бюджетів», - звертає увагу волинян начальник Головного управління ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Як запевнила керівник волинських фіскалів, щорічно до податкових
інспекцій звертається кілька десятків громадян, які розуміють важливість сплати податків та звітуються про отримані від обробітку землі доходи.

Зважаючи на масштаби сільськогосподарських робіт, громадян, які
надають послуги з обробітку землі, в області чимало, тому й таких
декларантів в податкових інспекціях щороку збільшується.

Отож, кожному власнику сільськогосподарської техніки у випадку отримання неоподаткованих доходів за обробіток землі з 1 січня 2017 року слід відвідати податкову інспекцію за місцем реєстрації і відзвітуватися про доходи, а згодом – сплатити визначені суми ПДФО і військового збору в бюджет.

Спеціалісти податкових інспекцій та Центрів обслуговування платників завжди нададуть необхідну допомогу – проконсультують щодо законодавчих вимог і допоможуть заповнити і подати декларацію.

Довідково: обов’язок подання декларації про доходи, з яких не сплачено податок на доходи фізичних осіб, випливає з вимог статті 164 Податкового кодексу України.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ви,хоч самі вірите в те,що пишете і думаєте.Власники тракторів,комбайнів вам самі прийдуть і добровільно сплатять.Ви,що смішні.Хто їх перевіряє чи перевірить,скільком вони людям роблять городи і що роблять раз.Або держать по 70 свиней, 5 корів, 5 биків, все продають, а податки не платять. Сіють по 10 га пшениці, цукрові буряки, продали більше 100 тисяч грн. -податки не сплачують. Сільради не переввірять,бо їм заплатять і вони на все закриють очі.Щоб це все налагодити ой потріюно довго ще працювати,а головне наказувати цих,що дадуть неправдиву інформацію,тоді буде порядок.
Відповісти
правильно, додушіть село податками, там же одні мільйонери живуть
Відповісти
Останні новини
Власники сільськогосподарської техніки повинні декларувати доходи
26 вересень, 2016, 12:20