Лучанин обурений закриттям шахової школи

Лучанин обурений закриттям шахової школи
Лучанин Ярослав Петрик звернувся до депутатів Луцької міської ради з проханням відновити діяльність шахової школи.

Про це йшлося у понеділок, 26 вересня, під час засідання постійної комісії міської ради з питань міжнародного співробітництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму.

Позивач зазначає, що раніше школа повноцінно існувала, а потім її закрили та не дали ніякої альтернативи. Також пан Ярослав скаржився, що міська влада за два роки досі не знайшла спеціалістів-викладачів.

Заступник міського голови Юрій Моклиця каже, що школу закрити не можна було, оскільки юридично вона навіть не була створена, а викладачі повинні бути зі спеціальною вищою освітою. На жаль зараз таких у Луцьку немає.

«Люди приходили з ідеєю створити школу, але наразі ми не можемо працювати у спільному форматі. Їм запропонували обрати години, у які там буде зручно займатися. Вони не погодилися на такий варіант, а хотіли все приміщення на Рівненській, 5, де раніше приходили грати у шахи», – зазначив Юрій Моклиця.

Про фіктивну школу зауважив і начальник Управління з питань фізичної культури та спорту Юрій Волинець. За його словами, на сьогодні немає великої потреби для відкриття цієї школи - у ній не зацікавлені ні діти, ні викладачі. Для охочих пограти у шахи чи шашки існують гуртки.

«Це була школа-невидимка, яка ніде не була зареєстрована і функціонувала на території комунальної власності безкоштовно», – прокоментував Юрій Волинець.

Зауважимо, що пан Петрик поводився агресивно та постійно хамив членам комісії. Через прояв агресії чоловік рознервувався та залишив захід, не дочекавшись рішення депутатів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
дуже шкода, тільки хотіла записати дитину на цю секцію. а в Луцьку десь ще є секція з шахів?
Відповісти
є лише лижі, гандбол і підльодне плавання)))
Відповісти
Останні новини
Лучанин обурений закриттям шахової школи
26 вересень, 2016, 16:29