80% українців живуть за межею бідності

80% українців живуть за межею бідності
Відповідно до стандартів ООН, в світі встановлена ​​межа бідності на рівні 5 доларів на день.

В Україні прожитковий мінімум становить 1,8 долара на день, тобто втричі менше встановлених норм, - повідомляє Банкомет.

Зокрема, за міжнародними нормами, бідність настає за межею, якщо людина має в своєму розпорядженні менше 150 доларів на місяць (враховуючи не тільки харчування, а й витрати на комунальні платежі, проїзд і т.д.) В Україні офіційний прожитковий мінімум - 1176 грн. Відповідно до офіційного курсу НБУ, це 55 доларів.

Заслужений лікар України Галина Анохіна прокоментувала ситуацію так: «Українці знаходяться в стані прихованого голодування. Ми будемо мати проблеми зі здоров'ям підростаючого покоління в найближчому часі».

На думку експертів, 80% українців живуть за межею бідності, тобто мають грошове забезпечення менше норм, встановлених ООН та міжнародними стандартами.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 14
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
давайте безвіз...
Відповісти
Зато жидва ЖИРУЄ і глубоко в дупі мала дурних українців,які під час виборів кожного разу голосують за жидів.Жидва розікрала Україну,дляри вивела за кордон в офшори,накупила за кордоном нерухомості,щоб можна вчасно дременути,якщо запахне смаженим,а Україну продовжують дограбовувати.Жити по "новому!"Бувший прем"єр,який подібний на залупу в окулярах за рік з мільйонера виріс до міліардера.Жидва гроші не заробляє,а РОБИТЬ!!! Вибираймо до влади жидву дальше і плачмо,що життя нестерпне.
Відповісти
ай МОЛОДЕЦ ХАРАШО СКАЗАЛ.
Відповісти
покажіть тих ,хто може прожити на 1176 гривень. Більше половини економіки в тіні,тому живуть не гірше поляків.
Відповісти
Виживають люди зараз. Знаю сім"ї де 3 і більше дітей і діти взувають взуття по черзі, це жах, люди живуть ніщими а владисько багатіє і далі. А в лікарню бідному взагалі краще не приходити бо ужас!!!!
Відповісти
Зато корупціонери і далі живуть. Якби влада була нормальна то перевірила б як так фіскали живуть жиріют баньки сауни ресторани а люди на хліб копійки мівіну купляють повечеряти. Чому влада мовчить? Одним вчителям добавляють а як молоді жити яких на біржі женуть на роботи громадські як пенсіонерові жити???!!!! Яко не можете забезпечити роботою людей за спеціальністю то платіть їм коже місяць прожитковий мінімум
Відповісти
не хочете цієї добавки, готовий уступити місце)))
Відповісти
А Порошенко з Гройсманом і вся іх братія клали на народ ,ще раз піднімуть тарифи ,відпустять ціни і пенсіонери повиздихають ,ось тоді ім стане легше дихати ,меньше непотрібних ротів буде ,а може пора піднімати народ і брати на цих жирних котів вила ,чи опустити голову під іх ціпок ,як безсловесна скотина .
Відповісти
ригівсько-бітівські троляки позбігалися
Відповісти
Чий же ти бидляк,думаю ,що таке падло як ти і на майдані не було ,а сиділо на дивані і пиво попивало а зараз лижеш владі ,яка нічим не різниться від попередньоі .
Відповісти
Правду кажете.Але,що ж говорити про олігархів,коли проробивши десятиліття на роботі,заробивши 1200 грн пенсії за 45 років стажу тебе зжирають, знищують,мучать, і навіть совість не мучить їх, і Бога не бояться. зато в нитх зарплата 10 тисяч, пенсія три з гаком.А,як жити на цю пенсію, як.На ліки йде 500 грн кожен місяць.Яка їжа,перебиваємось на картошці.Про що можна говорите люди.Ми вимираюча нація, ми раби стоїмо на колінах, яка незалежність, яка Європа,повна жопа.Ми нелюди,не задумуючись над тим,що завтра скарає Господь цих людей,які знущаються на іншими.
Відповісти
живіть майбутнім! Слава Україні!
Відповісти
От не розумію я наших людей спочатку кричать скачуть трощать потім вибирають а потім все спочатку 2004-2009 роки не навчили ну нічого 2014-.... точно надовго навчить.
Відповісти
і буде зарплата як в Еуросоюзі, а якщо не піднімуть народ вийде на майдан, попередні не помогли- тепер буде інакше. Прийдуть чесні і справедливі, замість іноземців прилетять інопланетяни і почнуть працювати за українців, поки вони гімн співають і по майданах шаряться
Відповісти