Волинські священики вирушили на передову

Волинські священики вирушили на передову
Із Луцька у зону проведення антитерористичної операції на ротацію вирушили три капелани. Священики Української православної церкви Київського патріархату замінять своїх побратимів, які перебувають у якості духовних наставників разом із воїнами.

Священнослужителі вирушили із Волині 28 вересня, - повідомляє ВАР.

На Схід поїхали отець Сергій Ледвовк із села Тростянець Ківерцівського району, отець Володимир Труш із Луцька та отець Олександр Добровольський з села Кричевичі Ковельського району.

Ледвовк вирушить у Красногорівку, Труш – у Мар’їнку, а Добровольський приєднається до бійців у Широкино. Там вони стануть духовними наставниками бійців та спілкуватимуться із місцевими жителями.

«Капелан має у першу чергу тримати бійців та допомагати місцевим людям, які люблять Україну, аби вони не зневірилися»,- зазначив заступник голови ГО «Військові капелани Волині» Олександр Вронський.

Отці замінять священнослужителів-волинян, які саме перебувають на передовій. Приміром, отець Володимир вирушить до бійців батальйону «Донбас-Україна», де служить багато волинян. Для нього це перша поїздка в АТО. Отці Сергій та Олександр їдуть на Схід не вперше.

Тож перед поїздкою у соборі здійснили спільну молитву, де капелани побажали своїм колегам швидко го повернення та міцного духу. Капеланам Володимиру та Івану вручили посвідчення капеланів.

На сьогодні у Волинській області є 25 капеланів УПЦ КП. Вони постійно їздять на Східну Україну до військових, а також здійснюють гуманітарні місії у прифронтову зону.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
війну горе-політики !!! Війна - це коли солдати розгрібають своїми життями те, що наробили політики своїми язиками !!!
Відповісти
Останні новини
Волинські священики вирушили на передову
29 вересень, 2016, 12:03