Діти Володимира-Волинського мусять гуляти поряд з псами, які на них кидаються

Діти Володимира-Волинського мусять гуляти поряд з псами, які на них кидаються
Жителі Володимира-Волинського скаржаться на собак, які кидаюся на дітей та загаджують дитячий майданчик.

Про це 27 вересня пише газета «Місто вечірнє».

До редакції написала жінка від імені усіх мам, які мешкають у військових містечках 1 і 2 Володимира-Волинського зі скаргою на незадовільний стан дитячого майданчика, який знаходиться за магазином «Вік».

«Майданчик розвалюється на очах. Нашим діткам скоро не буде де гратися, сидіти вже нема на чому. Там ще й собак вигулюють без намордників і повідків. Діти не можуть пограти навіть м’ячем – пси відразу на нього кидаються. Собаки справляють нужду, де попало, а господарі лише невдоволено висловлюються у наш бік», - пише жителька Володимира.



Власниця кількох собак Світлана пояснила: «У мене декоративний собака породи мітельшнауцер, ще близько п’яти собак я пожаліла, вони не мої. Годую їх, відводжу на щеплення разом із своїм собакою, стерилізую, інколи пускаю переночувати у негоду. Мені їх шкода, це такі ж, як ми, живі створіння. Що ж робити, якщо власники їх викинули на вулицю?»

Вона вважає, що про бездомних псів має дбати держава і пропонує створити тимчасовий притулок до прикладу у колишньому танковому полку, куди будуть звозити бродячих собак і утримувати їх там кілька днів.

Житель сусіднього від дитячого майданчика будинку, Анатолій Філіпчук називає ще одну проблему незадовільного стану подвір'я: «Тут вечорами люблять молодики збиратися. П’ють півночі, галасують, може, вони й зламали. Собак у дворі багато, переважно безпритульні. Хоча «собак» і на двох ногах вистачає. Тутешніх псів часто отруюють, а ті довго здихають біля під’їздів. Не раз бачу, як власники своїх породистих вигулюють де хочуть, навіть на дитячому майданчику».



«Дитячий майданчик, що знаходиться за магазином «Вік», на балансі управління ЖКГ. Про те, що цей майданчик потребує ремонту, ми знаємо. Вже спілкувалися з власником про цю проблему, він обіцяв допомогти із коштами. Ремонтні роботи плануємо розпочати весною, бо на зиму ремонтувати недоцільно, мороз усе зіпсує. Що ж стосується власників собак, то, зрозуміло, що усі вони проживають у військових містечках 1 та 2, не з центру ж приходять», - каже начальник управління житлово-комунального господарства та будівництва Віктор Фіщук.

Він додає, що собаки не на повідку у власника вважаються безпритульними, таких відловлюють і відвозять на КП «Полігон». «Евтаназія, тобто умертвіння собак, заборонене законодавством. Якщо совість не підкаже, як чинити, то, можливо, «удар» по кишені змусить думати. Власник-порушник муситиме платити адміністративні стягнення від 380 до 840 гривень», - каже Фіщук.

«З 2008 року власники, які проживають на вул. Академіка Глушкова та вул. Поліської Січі, зареєстрували 43 собаки. А це означає, що вони отримали паспорт та реєстраційну форму на своїх домашніх улюбленців. Однак, багато власників не реєструють своїх собак. Ми не можемо змусити реєструвати собак чи приводити їх на медогляд, це не наш обов’язок. Власник сам повинен поважати себе, свого улюбленця і належно ставитися до загальноприйнятих правил», - стверджує ветлікар міської лікарні державної ветеринарної медицини Олена Бондаренко.

Поки люди вирішують конфлікт навколо дитячого майданчика, собаки й далі господарюють там, – повідомляє газета.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Діти Володимира-Волинського мусять гуляти поряд з псами, які на них кидаються
27 вересень, 2012, 12:40