В Одесі активісти заблокували роботу двох судів

В Одесі активісти заблокували роботу двох судів
5 жовтня 2016 року, у зв’язку з протиправними діями, під прикриттям патріотичних гасел, діями “громадських активістів” було припинено роботу Одеського апеляційного господарського суду та господарського суду Одеської області. Про це УНН повідомили у прес-центр судової влади.

У відомстві зазначили, що невідомими особами безпосередньо у судовому засіданні у ході розгляду справи за заявою ПАТ “Енергопостачальна компанія “Одесаобленерго” про визнання банкрутом ПАТ “Одеський нафтопереробний завод” було вчинено насильницькі дії стосовно суддів з метою примусу до винесення бажаного судового рішення.

“Робота судів у нормальному режимі внаслідок протиправних, насильницьких дій „громадських активістів“ є неможливою — поряд із зривом судового засідання по зазначеній справі, інші судові засідання, призначені на 05.10.2016, не можуть проводитися в умовах неприхованого, агресивного тиску на суд як державну установу з відправлення правосуддя”, — сказано в повідомленні.

Тому, спільними зборами суддів обох судів прийнято рішення про припинення роботи Одеського апеляційного господарського суду і господарського суду Одеської області та підготовлено звернення до Президента України, Прем’єр-міністра України, Генерального прокурора України, Голови Служби безпеки України, Міністра внутрішніх справ України.

“Рада суддів України та Державна судова адміністрація України подібний тиск на суд категорично засуджують”, — йдеться в повідомленні.

Водночас, у відомстві зазначили, що жодних заходів Міністерством внутрішніх справ України у вказаному напрямку вжито не було.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Петиція - хто за те, щоб хромадських атавістів на гілляку?
Відповісти
Саме за такі випадки-ЗА! Інакше про яке ПРАВОСУДДЯ може йти мова, коли в тебе біля голови сокира. Це нагадує "референдум " в Криму та ОРДЛО. Чому ми засуджуємо ті дії, коли самі так діємо. Скотство. Зверніть увагу, що це ГОСПОДАРСЬКИЙ спір, ще можна було б якось пояснити політичні распрі. Анархія і беспредел правовий. Дуже прикро за країну .
Відповісти
Останні новини
В Одесі активісти заблокували роботу двох судів
06 жовтень, 2016, 01:14