Скандальний намісник Лаври і поціновувач «айфонів» - волинянин

Скандальний намісник Лаври і поціновувач «айфонів» - волинянин
Намісник Києво-Печерської Лаври Павло повернув телефон iPhone4 журналістці Ксенії Карпенко, з якою у нього стався конфлікт

«Телефон повернули. Від владики Павла в якості привіту — шоколадка і іконка. Телефон у нормальному стані, але так бридко від того, що чиїсь руки лазили в моїх особистих фото та відео. Останні відео — стерто», — зазначила журналістка, пише ZN.UA

Як повідомлялося раніше, 24 вересня між Павлом і журналістками видання «Кореспондент» стався конфлікт.

Як описала події журналістка, владика назвав її стервом, а фотографа Наталію — мавпою. Крім цього, він забрав у неї мобільний телефон і погрожував «кинути в натовп». Трохи пізніше він назвав її «шавкою», а журналістів звинуватив у написанні замовних матеріалів.

Настоятель Павло не раз ставав героєм резонансних сюжетів українських ЗМІ. Так, раніше він, будучи також митрополитом Вишгородським і Чорнобильським УПЦ МП, побудував собі розкішний заміський маєток.

Нагадаємо також, що під час останнього Помісного собору Української православної церкви Московського патріархату відбулася невдала спроба перевороту, суть якого полягала в зміщенні митрополита Володимира промосковськими силами та зведенні на престол спочатку єпископа Донецького і Маріупольського Іларіона, а потім настоятеля Лаври Павла.

Крім того, після виборів президента РФ в березні цього року він заявив, що його церква молиться і буде молитися завжди за Володимира Путіна, який став главою російської держави.

Цікаво, що скандальний владика – волинянин. У його біографії, розміщеній на Вікіпедії, йдеться, що владика Павло (в миру - Петро Дмитрович Лебідь) народився 19 квітня 1961 року в селі Борбин Млинівського району Рівненської області.

У 1978—1980 роках навчався в Луцькому технікумі радянської торгівлі. У 1988 році закінчив Московську духовну семінарію.

У тому ж році у Свято-Троїцькому кафедральному соборі Луцька майбутнього намісника Києво-Печерської лаври висвятили на священика. Після чого його відправили настоятелем храму у село Низкиничі Іваничівського району.

Через рік його у тому ж Свято-Троїцькому соборі Луцька постригли у чернецтво з ім'ям «Павло». У березні 1994 року його призначили намісником Успенської Києво-Печерської лаври.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: УПЦ МП, ЗМІ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Расейські попи рулять)
Відповісти
"Священник" --- від слова "святий". Хіба є в цього попа щось святе, крім ригіонального бабла? юда продажний , а не священник
Відповісти
Останні новини
Скандальний намісник Лаври і поціновувач «айфонів» - волинянин
28 вересень, 2012, 13:04
З церкви вкрали 9 ікон
28 вересень, 2012, 12:39