Селяни бунтують проти відпрацьованих батарейок під Луцьком

Селяни бунтують проти відпрацьованих батарейок під Луцьком
Волиняни не хочуть, аби у селі Зміїнець поблизу Луцька інвестори будували сортувальну лінію електронних відходів.

Про це заявила сільський голова Княгининок Олена Твердохліб, - пише Вголос.

«Починаю розуміти, чому іноземні інвестори не хочуть йти до нас щось робити. Громадське обговорення закінчилось тим, що жителі, проголосували проти розміщення сортувальної лінії батарейок. Мене ж особисто дуже вразило те, що батарейки ми таки використовуємо всі, але нехай їх кудись везуть далі, аби тільки це було подалі від мого будинку. Сама особисто розвезла всі оголошення по вулицях Березовій, Поштовій, Приміській, Лісковій. Люди з цих вулиць ніколи не ходять на збори, коли вирішуємо що робити громаді з тих чи інших питань. Коли це стосується саме території яка знаходиться близько їх осель, вони таки прийшли», - зазначила вона.

За словами Олени Твердохліб, будувати лінію захотів інвестор із Фінляндії, який є співвласником фірми «Екорек», однак люди, котрі були присутні на громадському обговоренні, навіть не хотіли послухати, що робитимуть із батарейками.

«Вони прийшли і за 20 хвилин вирішили, що треба проголосувати про заборону і бігти додому. А те, що фін хоче збирати і вивозити їх для переробки за кордон, то вже нікого не цікавило», - обурилась посадовець.

Сільський голова Княгининок додала, що громадські слухання все ж носять рекомендаційний характер. Далі депутати мають прийняти рішення на сесії.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.