Юрист «Волиньбудіндустрії»: звинувачення Данильчука - безпідставні

Юрист «Волиньбудіндустрії»: звинувачення Данильчука - безпідставні
Нещодавно на вулиці Огієнка постав багатоквартирний будинок, навколо якого, втім, не стихають суперечки.

Ситуацію з будівництвом роз’яснив юрисконсульт ТОВ «Волиньбудіндустрія» Павло Середа, - пише Волинський інформаційний портал.

Свого часу в обласному центрі Волині діяв приватний виш «Луцький гуманітарний університет». Хоч він і розташовувався на вулиці Лазо, проте у планах було звести ще один корпус на вулиці Огієнка, адже ще в 1999 році міська рада виділила тут навчальному закладу ділянку площею 0,37 гектара.

Утім, у 2013 році університет позбавили ліцензії. Студентів перевели на контрактну форму навчання у державні виші. Проте згодом, у 2014 році, керівник університету Андрій Журавльов вирішив відновлювати діяльність закладу. Для цього на тій же таки ділянці на Огієнка, 5 розпочали зводити будівлю, яка мала би стати корпусом зі студентськими гуртожитками. Проте грошей не вистачило і будівництво зупинилося на стадії фундаменту.

Власне, тоді об’єкт незавершеного будівництва придбало ТОВ «Волиньбудіндустрія». Наявні конструкції дозволяли звести житловий будинок. Тож у 2015 році Луцька міська рада підтримала проект рішення «Про надання ТОВ «Волиньбудіндустрія» дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для будівництва та обслуговування будинку сімейного типу з вбудованими приміщеннями громадського призначення на вул. Івана Огієнка, 2».



Оскільки об’єкт вже був у власності будівельної компанії, то за ділянку вона сплачувала міськраді оренду у сумі приблизно тридцять тисяч гривень на рік. Окрім того, забудовник сплатив до міського бюджету майже мільйон гривень пайової участі.

Проте під час обговорення міською радою згаданого проекту рішення до нього вносили зміни. Так, депутат Павло Данильчук запропонував зобов’язати забудовника 8 % загальної площі квартир виділити учасникам АТО. Колеги підтримали його пропозицію.

Утім, закон «Про регулювання містобудівної діяльності» визначає тільки дві форми співпраці забудовника з органами місцевого самоврядування: пайову участь (у розбудові комунікацій) та інвестиційну угоду. Власне, в проекті рішення і вказали: «При укладанні інвестиційної угоди передбачити, що 8 % житлової площі передається Луцькій міській раді з подальшим виділенням учасникам АТО».

Павло Середа пояснює, що інвестиційна угода передбачає певні матеріальні зобов’язання з обох сторін (як приклад, плани щодо будівництва на Арцеулова і Задворецькій: міськрада надає землю, забудовник – квартири). Міська влада не могла підписати такий документ, адже тоді довелося б або виділяти кошти, або віддавати землю. Відповідно, рішення міськради апріорі не могло бути виконане. Водночас орган місцевого самоврядування не має права вимагати щось від забудовника без інвестиційного договору.



Саме на ці колізії почали «бити» депутати, зокрема, той же Павло Данильчук. Він навіть скерував заяву на адресу Луцького міського відділу поліції, в якій звинувачує міського голову Миколу Романюка та колишнього секретаря міської ради Сергія Григоренка у фальшуванні документів.




Утім, юрист наголошує: проблема у юридичній неграмотності обранців, які «з голосу» прийняли пропозицію, котра не може бути виконана.

Водночас ТОВ «Волиньбудіндустрія» не відмовляється від допомоги воїнам АТО. На цей час підприємство вже надало дев’ять квартир військовим різних підрозділів на підставі звернень керівників цих формувань. Серед інших житло отримали боєць батальйону «Азов» та боєць Служби безпеки України.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Добра душа той депутат, але гроші на деревах не ростуть.
Якби йому теє пояснити.
Забудовник будує за рахунок кредиту в банку - мусово повертати за продані помешкання.
Хай міська рада виділить гроші і купе кілько помешкань.
Хто б йому теє підказав.
Відповісти
Поняв Павло !
Відповісти
Данильчук - то є повний відвертий покидьок і хапуга! Нехай виродку пояснить, звідки у нього за два останні роки взялася квартира, машина і за яке бабло воно гужбанить у кабаках і саунах!! Кому війна - кому мати рідна! Козел майдаунівський!
Відповісти
правильно дебильчук
Відповісти
ДАНИЛЬЧУК ТОЙ ЩЕ Г----
Відповісти
Останні новини
Юрист «Волиньбудіндустрії»: звинувачення Данильчука - безпідставні
10 жовтень, 2016, 19:26