У Луцьку атошники сперечаються через «квартирну» програму

У Луцьку атошники сперечаються через «квартирну» програму
У Луцьку між представниками організацій, які захищають права учасників АТО, розгорілася дискусія щодо проекту програми, яка має на меті вирішення питання забезпечення житлом атошників.

Суперечка розгорілася на шпальтах соціальних мереж.

У Луцьку триває обговорення проекту Програми забезпечення житлом на умовах співфінансування учасників бойових дій, інвалідів війни, які були призвані на військову службу по мобілізації для участі в проведенні антитерористичної операції,а також членів сімей загиблих (померлих), зниклих безвісти військовослужбовців зазначених категорій на 2017-2019 роки.

Цей документ наштовхнувся на критику з боку керівника міської організації спілки воїнів АТО Олега Кобилинського.

“Ознайомивши всіх з головними умовами для участі в програмі почули ряд запитань та зауважень до даного проекту. Зокрема частина не розуміла, чому вони маючи право на 3-х кімнатну квартиру, повинні купувати зайві метри за власний рахунок, а не сумісно з Міською Радою. Також більшості було не зрозуміло, чому вони мають відмовлятися від свого права на землю адже згідно Законодавства одна пільга не може замінюватися іншою”, – цитує його Волинське агентство розслідувань.

На це відреагував керівник Центру допомоги учасникам АТО у Волинській області Юрій Дмитрук. Він заявив, що ніхто не примушує відмовлятися від трикімнатних квартир бійців, яким вони можуть бути надані по закону.

«По-друге, однокімнатну квартиру на первинному ринку можна продати і купити на вторинному двокімнатну. По-третє, прочитайте уважніше, ніхто не буде примушувати відмовлятися від земельних ділянок. Це правило діє лише в межах Луцька, але ми й так знаємо, що вільних ділянок практично не залишилось. Атошник спокійно може отримати земельну ділянку в прилеглих до міста селищних радах», - заявив він.

«Олег Кобилинський, «заваливши» цей проект, який не є зобов'язальним, а дає можливість отримати квартири УБД, які мають можливість не чекати роками фінансування на безкоштовне отримання квартир, ви отримаєте від цього задоволення і будете спокіно спати??? Адже об'єктивно, ви критикуєте цей проект лише через те, що він поданий представниками не вашої спілки», - стверджує Дмитрук.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.