Волинський підприємець 4 роки не може відсудити у держави кошти за будівництво мосту

Волинський підприємець 4 роки не може відсудити у держави кошти за будівництво мосту
Впродовж чотирьох років волинський підприємець не може відсудити кошти за будівництво мосту через річку Стохід, який з’єднує одразу кілька сіл, які межують з смт. Любешів.

Так, у 2012 році Любешівська райдержадміністрація уклала договір із ПП «Маневичімонтажрембуд» щодо будівництва мосту через річку Стохід, оскільки на той час існуючий міст був ледь не в аварійному стані. Сторони обумовили всі умови договору та оплати. Ціна питання склала близько 265 000 гривень.

Підприємець негайно приступив до будівництва. Через місяць об’єкт був готовий до здачі в експлуатацію. Втім, станом на жовтень 2016 року підприємство не отримало ні копійки.

Свого часу директор «Маневичімонтажрембуд» Петро Міцевський розповідав журналістам про те, що за останні чотири роки звертався до представників усіх ланок влади, однак це не дало жодного результату.

Зрештою у грудні 2014 року підприємець звернувся до Господарського суду Волинської області з позовом до Любешівської РДА та Державної казначейської служби у Любешівському районі з вимогою стягнути 309 659 гривень. Зокрема, 253 520 гривень - основного боргу, 42 490 гривень - інфляційних втрат та 13 648 гривень - 3% річних.

Господарський суд прийняв рішення на користь підприємця, і через кілька тижнів на адресу Державної казначейської служби у Любешівському районі надійшов виконавчий лист, відповідно до якого казначейство заблокувало рахунки Любешівської РДА на два місяці.

Здавалося б, якщо РДА не зможе розпоряджатись своїми коштами, то казначейство стягне необхідну суму. Проте, оскільки на рахунках структури не було коштів, по закінченню двомісячного строку рахунки РДА були розблоковані, а судова тяганина продовжилася.

За захистом своїх прав підприємець звернувся уже до Волинського окружного адмінсуду з вимогою визнати протиправною бездіяльність органів Державної казначейської служби.

В судовому засіданні представник позивача пояснила, що Державна казначейська служба у Любешівському районі не стягнула кошти з рахунків Любешівської РДА, хоча, за інформацією підприємця, вони були наявні на рахунках відомства.

В свою чергу представник казначейства пояснила, що в діях працівників служби не було жодних порушень, а щодо Любешівської РДА - так, дійсно, на рахунках були кошти, однак вони призначалися на захищені статті.

Окрім того, додала, що кошти підприємцю відшкодують, щоправда, десь наприкінці 2017 року, оскільки загалом держава боргує підприємствам та фізичним особам близько 500 мільйонів гривень, а відшкодовують їх у порядку черговості.

Наразі підприємець перебуває на 7 765 місці у черзі.

Зрештою, колегія суддів Волинського окружного адмінсуду оголосила перерву в судовому слуханні, оскільки витребувала у казначейства додаткові документи.

Тож чи вдасться підприємцю «вибити» зароблені кошти раніше ніж до кінця 2017 року – стане відомо наприкінці жовтня.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинський підприємець 4 роки не може відсудити у держави кошти за будівництво мосту
13 жовтень, 2016, 17:17