«Мамо, не плач»: у Луцьку презентували книгу про загиблого Героя. ФОТО

«Мамо, не плач»: у Луцьку презентували книгу про загиблого Героя. ФОТО
З нагоди Дня захисника Вітчизни у Волинському краєзнавчому музеї відбувся вечір пам’яті Тараса Герасимюка, учасника Революції Гідності і АТО, та презентація книги Надії Корнійчук «Мамо, не плач...».

Про нацгвардійця Тараса Герасимюка, який разом з побратимами потрапив в ДТП 5 січня 2015 року в зоні АТО, згадують як про воїна світла і волі, - йдеться в матеріали Аріни Крапки для Громадського радіо.

У цій страшній аварії на трасі між Артемівськом та Слов`янськом загинули 12 військовослужбовців, а досі не знайшли.

Тарас Герасимюк повернувся з АТО до своїх рідних у пам`ятних дошках в школі та рідному селищі, де він проживав. А також в книзі спогадів про нього «Мамо, не плач». Ця книга про життя і загибель юнака на Сході України, де він у складі батальйону оперативного призначення резервістів імені Героя України генерала Сергія Кульчицького захищав свою рідну землю.

Бабуся Героя Ольга Макарівна з жахом згадує ці події, не приховуючи сліз: «Я його виховала, бо мама була на роботі, скрізь відлучалася. Я його вчила, я його одягала. Він був для мене, є і буде дорогим, коханим, поки я буду жити. Я його відвідую. Не похоронили там, де я хотіла. Я тоді після такої хвороби, після двох інсультів привезли мене на могилки до онука. Відразу не сказали мені, що його немає вже в живих».

Тарас Герасимюк зі шкільних років боровся за правду, тому не дивно, що він став активним учасником Революції Гідності та поїхав добровольцем у зону АТО (про що рідні дізнались з новин). Він називав себе Тарас Одиночка.

Аби зберегти пам`ять про Тараса та його побратимів, волинська письменниця Надія Корнійчук написала книгу. У ній - спогади близьких людей Тараса. Та найбільше про свого онука розповідала бабуся Оля.

«Я перейнялася болем за Тараса. З бабусею ми познайомилися біля стели. Я принесла квіти. І після цього мені так стало боляче, ніби це моя дитина, мій онук, тому що це цвіт нації. Це нове покоління, яке віддає на благо своє життя, щоб чогось досягти кращого в країні. То як можна оминути цю тему? Звичайно, я написала. Знаєте, таке народне горе чи народний біль – то мій біль», - розповіла письменниця.

Бабуся Ольга мріє, аби про її онука ніколи не забували. А письменниця Надія Корнійчук пише наступну книгу про друга Тараса Одиночки – Романа Зубчука або, як його називають друзі, – Марімана, який теж загинув в ДТП 5 січня.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Мамо, не плач»: у Луцьку презентували книгу про загиблого Героя. ФОТО
14 жовтень, 2016, 12:21