Взимку боротися з негодою на волинських дорогах буде майже 300 одиниць техніки. ФОТО

Взимку боротися з негодою на волинських дорогах буде майже 300 одиниць техніки. ФОТО
Працівники ДП «Волинський облавтодор» на 100% підготували запаси піщано-сольової суміші, забезпечили ремонт снігоприбиральної техніки та провели усі необхідні заходи з підготовки до зимового періоду.

Цьогоріч боротися з негодою на волинських дорогах буде 230 одиниць техніки «Волинського облавтодору» та 54 одиниці техніки з приватних компаній, з якими облавтодор підписав договір.

Про це сьогодні, 15 жовтня розповів директор ДП «Волинський облавтодор» Олександр Зіньков та керівник Філії «Луцький райавтодор» Віталій Єрко.

Сьогодні, в рамках робочої поїздки на Волинь завітав в.о. голови правління ПАТ ДАК «Автомобільні дороги України» Артем Грименко, аби самостійно проінспектувати рівень підготовки обласних та районних філій автодору до зимового періоду.

Вчора, Артем Грименко відвідав Рівненську область, сьогодні ж побував у Філії «Луцький райавтодор», та планує поїздку до Ковеля та Любомля.

Так, керівник Філії «Луцький райавтодор» Віталій Єрко розповів, що наразі вся наявна на підприємстві техніка готова до експлуатації.

Єдина проблема – це нестача кадрів, позаяк через низькі зарплати працівники підприємства звільняються. А окрім водіїв, автодору потрібні механізатори, які зможуть миттєво ліквідувати несправності техніки.

«На сьогодні зарплата для водії спецтехніки складає 2-3 тисячі гривень. Але враховуючи те, що вони постійно працюють взимку ледь не щодня і ліквідовують наслідки негоди – це маленька зарплата», - пояснив Віталій Єрко.

Зауважимо, що «Луцький райавтодор» обслуговує близько 170 кілометрів доріг по Луцькому район, а за потреби працівники філії допомагають ліквідовувати наслідки заметів у Локачинському, Горохівському та Володимир-Волинському районах.

Окрім того, керівник філії наголосив на тому, що потрібно оновити транспортну базу підприємства, оскільки востаннє «Луцький райавтодор» отримував техніку аж у 2008 році, а середній вік існуючої техніки – 25-27 років.

У свою чергу в.о. голови правління ПАТ ДАК «Автомобільні дороги України» Артем Грименко переконує, що активно працює над тим, аби налагодити роботу всієї структури.

«Ми вже підготували та подали документи щодо збільшення заробітної плати працівникам до 5 000 тисяч. Наразі чекаємо підтримки Укравтодору та профільного міністерства. Окрім того, плануємо збільшити дорожній фонд до 20 мільярдів гривень, а кошти щомісяця скеровувати на обласні дочірні підприємства. Іншими словами, ми йдемо до фінансової стабільності, ми хочемо аби на підприємства щомісяця заходили кошти, і вони могли ними самостійно оперувати.

Наступний рік повинен бути більш благоприємним», - запевнив Артем Грименко.






Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
половина з того хламу незаведеться друга половина заведеться но непойіде
Відповісти
А ви звідки знаєте?
Відповісти
Шановний дописувачу, 123!!!!!
Хочу Вас запевнити, що ось цим "хламом" прості роботящі руки спасли не одне людське життя,працюючи за копійки в тяжким умовах.
Відповісти
Шановний дописувачу за номером 123!!!!!
Хочу Вас запевнити, що прості роботяги тим "Хламом"
спасли взимку не одне людське життя, працюючи за копійки в тяжких зимових умовах.Велика дяка простим робочим рукам.
Відповісти
Останні новини
Взимку боротися з негодою на волинських дорогах буде майже 300 одиниць техніки. ФОТО
15 жовтень, 2016, 14:24