Луцький кандидат виграв суд з телеканалом

Луцький кандидат виграв суд з  телеканалом
Луцький міськрайонний суд визнав телеканал «Аверс» винним у порушенні прав вільного доступу кандидатів в депутати до телеефіру за позовом кандидата в народні депутати Олени Голєвої.

Відповідне рішення суд прийняв у середу, 26 вересня, - свідчить постанова суду.

Олена Голєва подала в суд адміністративний позов до телекомпанії «Аверс». Вона стверджувала що уклавши з нею договір про надання ефірного часу для передвиборної агітації, телекомпанія двічі відмовилася транслювати ролики з агітацією, які Голєва надавала «Аверсу» згідно з договором.

Як розповідає Олена Голєва, «коли кур’єр приносив на телеканал кореспонденцію та агітаційні матеріали, поштаря ігнорувати і відмовлялися приймати матеріали. То казали, що не працює відповідний відділ, то на робочому місці чомусь була відсутня людина, яка приймає такі листи...» .

Потім, стверджує Голєва, охорона взагалі не пустила її юристів у приміщення «Аверсу».

26 вересня суд визнав протиправними «дії дочірнього підприємства «Телекомпанія «Аверс» в неотриманні від кандидата у народні депутати по виборчому окрегу № 22 Голєвої Олени Василівни матеріалів передвиборної агітації».

Також суд назвав протиправною «бездіяльність» телекомпанії «в непоширенні» цих матеріалів телеканал діяв неправомірно і порушив закон.

Суд зобов’язав «Аверс» «прийняти, розмістити (поширити) в ефірі матеріали передвибрної агітації» Олени Голєвої.

Окрім того, суд постановив стягнути з «Аверса» 128 гривень і 76 копійок судового збору.

Довідка

Стаття 71, частина Закону України «Про вибори народних депутатів України».

«Засіб масової інформації, який надав ефірний час або друковану площу для проведення передвиборної агітації одній партії, кандидати у депутати від якої зареєстровані у загальнодержавному окрузі, одному кандидату у депутати за рахунок коштів відповідного виборчого фонду, не може відмовити у наданні ефірного часу чи друкованої площі на тих же умовах іншій партії, кандидати у депутати від якої зареєстровані у загальнодержавному окрузі, іншому кандидату у депутати.

Засіб масової інформації може відмовити у наданні ефірного часу чи друкованої площі партії, кандидати у депутати від якої зареєстровані у загальнодержавному окрузі, кандидату у депутати в разі, якщо надані для поширення матеріали не відповідають вимогам частин п'ятої чи дев'ятої статті 74 цього Закону».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А раніше ж так дружилися Аверс і Оленка. То їх ігор розсварив певне)))). І що то за штрафна санкції такі для цілого приватного підприємства, аж 126 грн. от як би тисяч то може перестав би Величко таким крутеликом бути і попустився б трохи.
Відповісти
128,76 грн - це не штраф, це відшкодування судового збору.
Відповісти
Так тій Голєвій і так давали ефір. Чого вона піариться. З ким вона вже тільки не судилася. Те сімейство всіх судами лякають
Відповісти
У сім*ї Голєвих мабуть хоббі з усіма судитися
Відповісти
Вставили аверсовцам.
По окончании выборов Голевой надо иск предьявить "Аверсу".
Обвинить журналюдей в том, что из-за них проиграла выборы. Сумму убытков составить из неполученной зарплаты депутата за все время, и стоимости 3х комнатной квартиры в Киеве.
Відповісти
Останні новини
Луцький кандидат виграв суд з телеканалом
01 жовтень, 2012, 10:22