У Луцьку - знову проблеми через лічильники на газ

У Луцьку - знову проблеми через лічильники на газ
У луцькому ОСББ нарікають на надмірне, на їхню думку, нарахування сум за послуги з газопостачанння по загальнобудинковому лічильнику.

Про це заявили мешканці будинку по вул.Конякіна, 14б.

Правлінням ОСББ "Добробут-14б" надіслані відповідні звернення до органів місцевої влади, депутатського корпусу, керівників газопостачального і газозбутового підприємств (текст додається), ініційоване проведення о 18.00 год. 27 жовтня загальних зборів мешканців будинку.

Публікуємо текст заяви ОСББ без змін і правок:


Голові Волинської ОДА
п.Гунчику В.П.

Луцькому міському голові
п.Романюку М.Я.

Депутатам Луцької міської Ради
п.Балицькому С.І. і п.Безп’ятку Ю.В.
Голові правління ПАТ «Волиньгаз»
п.Короті М.І.

Директору ТОВ «Волиньгаз збут»
п.Тищуку М.М.


Останнім часом до правління об’єднання співвласників багатоквартирного будинку «Добробут-14б» надходять численні звернення мешканців будинку по вул.Конякіна, 14б, які глибоко обурені отриманими від ТОВ «Волиньгаззбут» рахунками за газ та послуги газопостачання у липні - вересні 2016 року.

Зокрема, 30.06.2016 р. працівниками газопостачального підприємства у нашому будинку було встановлено загальнобудинковий прилад обліку спожитого природного газу, який обліковував спожитий газ лише у липні п.р. і, чомусь, на початку серпня був знятий. Майже цілий серпень у нашому будинку не було загальнобудинкового приладу обліку спожитого природного газу. У кінці серпня п. р. поставлено інший вузол обліку спожитого газу, який функціонував лише декілька днів, після чого було проведено його заміну на інший прилад. Зі слів технічного персоналу, у зв’язку з певними конструктивними і технічними недоліками. Мешканці будинку спокійно сприйняли таку новацію, логічно сподіваючись на подальшу економію в розрахунках за спожите паливо.

В той же час жильці сусідніх будинків за адресами вул.Конякіна, 14а та Конякіна, 10а навідріз відмовилися від встановлення загальнобудинкового лічильника газу, організувавши акцію протесту із фізичною протидією працівникам газопостачального підприємства.

Яким же було здивування і обурення кожного із мешканців нашого будинку, коли за результатами так званого «обліку» використаного природного газу споживачам, у яких не встановлені індивідуальні лічильники газу, виставлено рахунок для сплати в обсязі 17,6 куб.м на 1 особу. Так, у 3-кімнатній квартирі, де проживає 3-є дорослих і 3-є дітей, виявляється, «використали» понад 100 куб.м (!!!) природного газу за 1 місяць. Це при тому, що в квартирах є тільки газові плити, адже будинок має централізоване теплопостачання. В абсолютних цифрах це виглядає так, що в цілому за вересень п.р. споживачами використано 6946,375 куб.м природного газу. Для порівняння, за цей же період мешканцями квартир, у яких є індивідуальні прилади обліку, використано в середньому 10-13 куб.м на 1 помешкання, що складає 3-4 куб.м на 1 особу. Навіть норматив споживання, встановлений постановою КМ України від 23.03.2016 року №203, передбачає, при відсутності газового лічильника, розрахунок в розмірі 4,4 куб.м на 1 особу.

Таким чином, «Волиньгаззбут» «ощасливив» мешканців будинку по вул.Конякіна, 14б рівно у 4 рази більшою вартістю палива, ніж без загальнобудинкового лічильника газу.

Виявляється, у нашій державі тільки революційним шляхом і методом фізичної протидії можна досягти економії енергоресурсів? І нічого не вартий для газопостачальної фірми Закон України від 16.06.2011 року №3533 «Про забезпечення комерційного обліку природного газу», яким передбачено встановлення індивідуальних лічильників обліку палива? І нікому немає справи до того, що вартість встановлення індивідуальних лічильників газу була включена протягом багатьох років у тариф? І те, що на численні звернення мешканців керівництво ТОВ «Волиньгаззбут» ніяк не реагує?

Тоді справу у свої руки візьме громада. Об’єднання співвласників багатоквартирного будинку «Добробут-14б» у нашому будинку почало працювати з 1 вересня п.р. Найважчими є саме перші кроки, тим паче, коли будинок відзначив свій 40-річний ювілей. Проте вже з 1-го місяця мешканці побачили позитивні зрушення. Із залученням коштів людей за сприяння місцевої влади придбано і вже встановлено лічильник обліку теплової енергії, на виході питання про забезпечення освітлення під’їздів і прибудинкової території сучасними енергоощадними лампами, в будинку стало чистіше і затишніше. І в цій ситуації дії ТОВ «Волиньгаззбут» по необгрунтованому нарахуванню фантастичних за обсягами сум по розрахунку за «блакитне паливо» ми розцінюємо не інакше, як дискредитацію державної політики щодо енергозабезпечення, економного використання енергетичних ресурсів та їх обліку.
Враховуючи викладене, вимагаємо:

- негайно провести перерахунок за спожитий мешканцями будинку по вул.Конякіна, 14б у вересні п.р. природний газ за встановленими КМ України нормативами;
- забезпечити відповідно до Закону України від 16.06.2011 року №3533 «Про забезпечення комерційного обліку природного газу» встановлення індивідуальних приладів обліку природного газу із доведенням графіку їх поквартирного встановлення;
- забезпечити укладання угод між газопостачальною організацією і споживачем, яким є власник квартири, а не будинок, із зазначенням умов із постачання газу за індивідуальним приладами обліку;
- до моменту встановлення індивідуального лічильника газу у помешкання розрахунок проводити за встановленими постановою КМ України від 23.03.2016 року №203 нормативами споживання;
- доручити Держфінінспекції у Волинській області провести перевірку ПАТ «Волиньгаз» та ТзОВ «Волиньгаз збут» щодо організації обліку надходження та списання природного газу на наш будинок у липні – вересні 2016 року та аналогічні будинки, що знаходяться по вул. Конякіна, 14а та Конякіна, 10а, встановити наявність актів на встановлення та зняття приладу обліку газу у нашому будинку та документів, які підтверджують метрологічну повірку цих приладів.
Громадою будинку по вул.Конякіна, 14б прийнято рішення про скликання о 18 годині 27 жовтня 2016 року загального зібрання із вищевказаних питань, на які запрошуються:
- Луцький міський голова п.Романюк М.Я.;
- Депутати Луцької міської Ради від 40-А кварталу п.Балицький С.І. і п.Безп’ятко Ю.В.;
- Керівництво ТОВ «Волиньгаззбут» і ПАТ «Волиньгаз»;
- Представники ЗМІ і громадськості

Голова ОСББ «Добробут-14б»
_______________ /Кацевич В.К./

«17» жовтня 2016 року



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: газ, Луцьк, ОСББ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 12
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
читайте написане: "надмірне надмірних"...
Відповісти
Попереджали ж вас.Це тільки квіточки.Красти газ будуть великими обємами за рахунок тих,хто "приліпив"цю незаконну байду.Наївні люди...
Відповісти
Це буде хорошим уроком для тих,хто так захищав встановлення цих незаконних приладів на будинки.А ще не було зими.Лічильник газу в кожну квартиру і жодного куба не вкрадеш.Вони це прекрасно знають,а тому шантажуючи людей творять ці оборудки.Це не ПАТ,ОЗУ.
Відповісти
Та поставте, бідні, собі індивідуальні лічильники і не сваріться з газовими магнатами.Я поставила за останні і маю чистий спокій за місяць прлачу 50 грн. 4 чоловіки прописані.А ви хочете,щоб вам поставили задарма.Дочекаєтесь.Задарма ми працуюємо,задарма працювали по 50 років,щоб одержувати 1000 грн пенсії.Але ми нічого змінити не можемо.
Відповісти
Ми нічого змінити не можемо?То так і напишіть,що задарма хлопці загинули на майдані а тепер гинуть на Сході.В 2011р. поставити лічильники на гарячу і холодну воду коштувало 450грн.Підскажіть будь-ласка:як самотньому пенсіонеру поставити лічильник на газ за 3500грн.???Наперід вдячний лише за конкретну відповідь.
Відповісти
якщо ти така багата, що чому боїшся посваритись із газовими магнатами, чи ти там у кароті працюєш?
Відповісти
Добре,що поставили.Тільки багато пенсіонерів не мають можливості,бо дуже бідні,на жаль.Але за свої права повинні боротися всі.В іншому випадку, який сенс держави Україна.Ми(народ)і є влада і повинні творити своє майбутнє,а не олігархат,який захопив ресурси і шантажує міліони людей.
Відповісти
Середня вартість лічильника 900грн..Нехай встановити ще 500грн..Звідки ціна 3500грн?Наживаються на людях бандити.
Відповісти
лічильники за кошти споживачів встановлює не облгаз, а виключно приватні організації які мають на те ліцензії. А ціну формує ринок і є попит - є пропозиція. В луцьку не одна фірма цим займається і в усіх +- однакові ціни.
Відповісти
Вчи,вчи і одні двійки.Добровільне встановлення приладу обліку газу в квартирі не є обовязковим.А отже по Закону споживач до 1.01.2018 має ПРАВО на встановлення приладу безкоштовно.Все інше маніпулятивні технології.Буде шантаж,залякування,нарахування незаконних платежів,але це все тільки заради прибутку.Так діють усі монополісти в усьому світі.Суд.Нам потрібен незалежний суд.Вже щось буде після 31.10.2016.Є шанс.Успіхів всім у боротьбі.
Відповісти
Поставил в том месяце счётчик индивидуальный, обошлось 700 грн. ЗА ВСЁ. официально. Через 10 дней пошёл и переоформил договор с волыньгазом. Так что не знаю откуда у Вас такие суммы.
Відповісти
Коротя, не розказуй казок - вартість газового лічильника з встановленням 2900-3300 грн...
Відповісти
Останні новини
У Луцьку - знову проблеми через лічильники на газ
18 жовтень, 2016, 02:37