Політех планує врятувати пам’ятку в центрі Луцька

Політех планує врятувати пам’ятку в центрі Луцька
У приміщенні колишнього Будинку офіцерів, що є пам'яткою архітектури та містобудування місцевого значення, планують облаштувати центр із вивчення польської мови.

Про це розповів ректор Луцького національного технічного університету Петро Савчук, - інформує Волинь24.

Цей об'єкт є одним із ключових для розвитку вузу в найближчому майбутньому, наголошує керівник ЛНТУ.

"Сьогодні ми готуємо грантову пропозицію для участі у конкурсі за програмою "Україна-Польща-Білорусь" для залучення коштів на реконструкцію споруди колишнього Будинку офіцерів. Паралельно завершуємо вносити зміни до проектно-кошторисної документації. Оскільки, на жаль, на той момент, коли я прийняв вуз, документи не були належно впорядковані. Надіємося, що міська рада і депутатський корпус у плані впорядкування документів щодо землі нам допоможуть якомога швидше владнати ситуацію", - зазначає Петро Савчук.

Розраховуючи на участь у міжнародних програмах, Петро Савчук покладається на допомогу польських партнерів. Нагадаємо: будівля зводилася ще за Польщі, автором проекту є відомий польський архітектор Мар'ян Лялевич. А до 1939-го року в її стінах діяв польський земельний банк.

"Попрацювавши з польськими партнерами (та й зрештою, і польське консульство бачить в цьому доцільність), прийшли до висновку, що будемо облаштовувати тут центр вивчення польської та інших іноземних мов. За нашою концепцією, це буде коворкінг-центр і, можливо, частково - готель, щоб можна були в комплексі поєднати всі ці напрямки. Нещодавно, ми відкрили військову кафедру, тому паралельно будемо розвивати і напрямок національно-патріотичного виховання", - каже Петро Савчук.

За словами ректора, він намагався знайти інвесторів, які готові були б долучитися до фінансування реконструкції споруди ще до того, як будуть відомі результати участі в грантовій програмі.

"Було бажання польського консульства долучитися до реконструкції цього об'єкту, але воно так і залишилося бажанням", - зазначає ректор.

На його думку, кошти міжнародної технічної допомоги за програмою "Україна-Польща-Білорусь", як виявилося, здобути найбільш реально. Намір співпрацювати з ЛНТУ у цьому проекті мають три польські громадські інституції.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
можливо б і консульство з візовим центром сюди перенести.
Відповісти
Мусово йолки порубати, бо закривают фасаду.
Відповісти
йолки віддати Янику а хату прицепить до Бураціна.
Відповісти
Ото діло.
буде де люди свайби справлять і діти хрестити.
Відповісти
Останні новини
Політех планує врятувати пам’ятку в центрі Луцька
18 жовтень, 2016, 14:01