Луцьк дасть гроші на проект каналізації у прилеглому селі

Луцьк дасть гроші на проект каналізації у прилеглому селі
Можливий ремонт каналізаційної мережі на території Прилуцької сільради передбачений у договорі про співробітництво з Луцькою міською радою.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 18 жовтня, - повідомляють Волинські Новини.

Член комісії Григорій Пустовіт у рамках обговорення проекту рішення про затвердження проектів договорів про співробітництво між Луцькою міською радою та Прилуцькою сільською радою Ківерцівського району запитав, чи визначені приблизні цифри, у скільки обійдеться Луцьку розбудова централізованої каналізаційної мережі у Прилуцькому і чи не виникне ситуація, коли місто внесе свої 50% співфінансування, а сільрада не зможе профінансувати роботи.

Заступник міського голови Сергій Григоренко відповів, що за радянських часів збудували каналізаційну мережу від Ківерців до Луцька і тоді планували, що стічні води надходитимуть на луцьку станцію та на Вишків. Ця каналізація ніколи не використовувалася і її протяжність у межах Прилуцького становить 5 кілометрів.

У договорі наразі йдеться про обстеження КП «Луцькводоканал» стану існуючої каналізаційної мережі, яка проходить територією Прилуцької сільської ради, на предмет її придатності до використання, надання необхідних висновків і попередніх розрахунків (до 31 грудня). Передбачене також виготовлення проектної документації для проведення ремонтних робіт каналізаційної мережі, у разі необхідності проведення ремонту (до 30 листопада 2017року).

Посадовець зауважив, що за кошти міського бюджету профінансують 50% проектно-кошторисної документації. Ремонт цієї системи централізованої каналізаційної мережі (у разі необхідності) планують виконати до 1 листопада 2019 року і відсотки його фінансування поки не визначені.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Луцьк дасть гроші на проект каналізації у прилеглому селі
18 жовтень, 2016, 14:34