Програма «Доступне житло» знизить напругу на Волині, - Гузь

Програма «Доступне житло» знизить напругу на Волині, - Гузь
Відновлення на Волині програми «Доступне житло» дасть можливість знизити соціальну напругу, перш за все, серед учасників АТО, яких держава насамперед має забезпечити необхідним помешканням.

Про це йшлося під час брифінгу у парламенті, - повідомляє прес-служба нардепа Ігоря Гузя.

Спікери наголошували, що програма «Доступне житло», де 30% від вартості квартири сплачувала держава, а 70% – власник майбутнього житла; успішно себе зарекомендувала упродовж трьох років. Завдяки дії цієї програми забезпечено не лише сотні громадян житлом, але й вдалося завершити достатньо об’єктів із високою ступеню готовності. Створювалися також нові робочі місця та був ріст будівництва.

Ігор Гузь наголосив: «Ця державна програма сьогодні як ніколи є актуальною, адже нею можна забезпечити житлом не лише людей із середнім рівнем достатку, а й тисячі військових».

Директор ПрАТ "Луцький домобудівельний комбінат" Руслан Вайман зауважив, що раніше працювало кілька пільгових програм і вони були самоокупними. Що стосується сьогоднішніх пропозицій, то одна із програм може бути у відсотковому відношенні: 50% - державні гроші, 50% - кошти родин військовослужбовців. На його думку, важливо, щоб фінансування програми відбувалося саме із держаних надходжень, ні в якому разі не з локальних.

«Люди, які будуть працювати, і головне матимуть, де жити в Україні, залишаться вдома і ніколи не поїдуть за кордон» - переконаний він.

Депутат Луцької міської ради, учасник АТО Олександр Кравченко наголосив, що на західних регіонах мобілізованих значно більше, ніж в інших. Місцеві бюджети не справляться своїми силами, і тут потрібна допомога на центральному рівні. В ідеалі варто запровадити єдину комплексну програму із забезпечення житлом військових.

«Якщо військовослужбовець знатиме, де він буде жити, після повергнення з фронту, він буде працювати на державу і буде далі її захищати, знаючи, що держава дбає про нього».

Народний депутат звертається до уряду та Мінфіну проаналізувати і передбачити гроші вже зараз на відновлення пільгової житлової програми у проекті держбюджету-2017.

«Потрібно закласти у бюджет наступного року один мільярд гривень, чи для початку - півмільярда. Варто врахувати побажання та пропозиції людей, і програма «Доступне житло» має працювати», - резюмував Гузь.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.