Шантаж холодом: «Луцьктепло» змушують орендувати котельню на Карбишева

Шантаж холодом: «Луцьктепло» змушують орендувати котельню на Карбишева
Власники котельні на вулиці Карбишева у Луцьку не хочуть працювати зі споживачами напряму. Вони вимагають, аби ДКП «Луцьктепло» взяло котельню в оренду.

Про це стало відомо під час зустрічі депутатів з представниками «Луцьктепла» та ТОВ «Тепло-Енерго-Центр», - інформують Волинські Новини.

Нагадаємо, ДКП «Луцьктепло» виявило намір орендувати котельню, навколо якої точаться тривалі суперечки. Саме так підприємство сподівається врегулювати процедуру перегляду тарифів з НКРЕКП. Проект договору уже виноситься на розгляд депутатів на жовтневу сесію.

З цього приводу минулого тижня відбувся день депутата, під час якого обранці громади відвідали котельню. Зокрема, заступник директора з виробництва Анатолій Лучко переконував, що «ЗАХІД-ТЕГ» (компанія, яка обслуговує котельню) може працювати зі споживачами напряму. Тож депутати зробили висновок, що «Луцьктеплу» орендувати котельню не обов’язково.

Нагадаємо, що між ДКП та «ЗАХІД-ТЕГ» свого часу був укладений договір про переробку давальницької сировини. НКРЕКП визнало цей договір корупційним і через нього не дає дозволу на перегляд тарифу, що призводить до збитків ДКП. На 2016 рік новий договір не укладався, але підприємство «ЗАХІД-ТЕГ» домоглося продовження через суд.

Тож до 31 грудня 2016 року договір є. До кінця року «Луцьктепло» має вирішити, як йому далі працювати із «ЗАХІД-ТЕГ»: або продовжити договір і працювати а старою схемою (в суму, яку платило «Луцьктепло», до слова, були включені і зарплата адмінперсоналу «ЗАХІД-ТЕГ», і інвестиційна складова і вартість електроенергії, і газу), або брати в оренду котельню і сподіватися на позитивний висновок НКРЕКП, або ж розірвати будь-які стосунки із «ЗАХІД-ТЕГ» і спонукати його працювати зі споживачами напряму.

Директор ТОВ «ЗАХІД-ТЕГ», який є також уповноваженою особою ТОВ «Тепло-Енерго-Центр» (компанія, яка володіє котельнею) Богдан Денисюк заявив депутатам, що підприємство не зможе з 1 січня перейти на таку схему роботи через цілу низку причин.

Мовляв, щоб працювати напряму зі споживачами, має бути абонентська база, відповідне програмне забезпечення, перемовини з НКРЕКП і ще багато чого, що в них немає. Тож, на це треба мінімум 2-3 роки і кошти. А підприємство, запевняє він, грошей не має, особливо, щоб покрити касові розриви (для чого «Луцьктепло», приміром, просить аванс).

Отож, єдино можливий варіант, доводив він, - це оренда, раз попередня схема неприйнятна. Власне, такому розвитку подій сприяє те, що альтернативи котельні в «Луцьктепла» наразі немає.

Якщо до кінця року не розробити будь-яку схему співпраці, третина Луцька може 1 січня прокинутися з холодними батареями. Адже шантаж з погрозами відключити котельню, якщо не заплатять, розповідає директор «Луцьктепла» Валентина Малютіна, відбувається щомісяця. Якщо не буде договору оренди чи договору переробки давальницької сировини – такий варіант більш ніж реальний.

Більш того, не виключено, що власники котельні збираються тримати «Луцьктепло» на «короткому повідку». Адже термін дії договору пропонується 2 роки.

«Я не власник котельні і не знаю, що з нею будуть робити. Після 2 років я не знаю, які в них будуть наміри. Продовження договору передбачене. Але ж ніхто не може сказати, як будуть задоволені умовами орендар і орендодавець», - зауважив Денисюк.

Зрештою, депутати не домовилися до конкретного рішення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Пожинаємо плоди приватизації по- українськи...
Якому недоумку прийшло в голову в свій час продати котельню,яка є стратегічним об'єктом для міста, в приватні руки? А тепер маємо шатаж....
Відповісти
Це відбувалось за часів правління Тохи Кривицького.
Відповісти
Останні новини
Шантаж холодом: «Луцьктепло» змушують орендувати котельню на Карбишева
19 жовтень, 2016, 01:15