Під Луцьком не вірять, що отримають обіцяні 5 мільйонів на дитсадок

Під Луцьком не вірять, що отримають обіцяні 5 мільйонів на дитсадок
Вартість реконструкції приміщення сільради під дитячий садочок у селі Буяни Луцького району становить близько 8 мільйонів гривень.

Із них 5 мільйонів – з держбюджету за рахунок субвенції на соціально-економічний розвиток. Але гроші досі не надійшли, як і не провели тендеру, бо в сільраді не вірять, що гроші будуть. Тож здача об’єкта цього року – під питанням, - пишу Волинські Новини.

Як повідомила начальник управління капітального будівництва Волинської ОДА Лілія Павлова, є перестороги щодо об’єкту, який заплановано здати цьогоріч в Луцькому районі. Йдеться про реконструкцію приміщення сільради під садочок. Кошторисна вартість об’єкту – 8 мільйонів гривень (з них 5 з держбюджету, а 3 – співфінансування з місцевих бюджетів), з яких ще не надійшло ні копійки. А тим часом вже друга половина жовтня. Тож в ОДА побоюються, що об’єкт цього року не завершать.

Власне, 5 мільйонів з держбюджету – субвенція на соціально-економічний розвиток територій, виділена для округу. Народним депутатом від округу № 20 є Сергій Мартиняк. Його помічник Олександр Пиза запевняє, що з Києва ці гроші виділять. Натомість, каже він, голова сільради не йме віри, що наприкінці року ці кошти надійдуть, тож і тендер не бажає оголошувати. Крім того, бухгалтер у сільраді, з його слів, аж надто некомпетентний.

Що ж до того, чи освояться ці кошти, якщо все-таки наприкінці року їх виділять, то він переконує, що забудовники ці роботи готові виконати в такі короткі терміни. Однак, зауважила Лілія Павлова, на такий вартісний об’єкт має оголошуватися тендер, а в сільраді навіть немає тендерного комітету.

На що Олександр Пиза відповів, що є конкретний забудовник, який не сумнівається в освоєнні коштів.

«Я спілкувався з СМУ-536, з Чорнухою (ПАТ «Луцьксантехмонтаж № 536», - ред). Оскільки це реконструкція приміщення, в якому є навіть опалення, тож він порадив проводити тендер і вони встигають освоїти. Але сільська голова не вірить, що ці гроші будуть, і я не знаю, як на неї повпливати», - пояснив він.

У відповідь на це голова ОДА Володимир Гунчик попросив підлеглих розібратися в цій ситуації, щоб Волинь не втратила 5 мільйонів з держбюджету.

«То скажіть їй (сільській голові – ред.), що ми махнемо рукою, я подзвоню Мартиняку, і перекинемо гроші на інші об’єкти. Сільській голові кажуть, що принесуть 5 мільйонів, а вона не вірить», - підсумував він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Під Луцьком не вірять, що отримають обіцяні 5 мільйонів на дитсадок
19 жовтень, 2016, 16:58