Суд поновив на посаді волинського фіскала, спійманого на хабарі у 400 тисяч

Суд поновив на посаді волинського фіскала, спійманого на хабарі у 400 тисяч
Вищий адміністративний суд України залишив у силі рішення, яким затриманого на хабарі заступника начальника ГУ ДФС у Волинській області Руслана Вандьо, поновили на посаді.

Про це йдеться в ухвалі Вищого адмінсуду України, пише Четверта влада.

Нагадаємо, заступника начальника ГУ ДФС у Волинській області Руслана Вандьо разом із його підлеглим – начальником управління податкового і митного аудиту Віктором Палюховичемзатримали під час одержання 400 тисяч гривень хабара ще у лютому 2015-го року. Вони вимагали гроші за невідображення у акті перевірки одного з підприємств порушень податкового законодавства та недонарахування податків на суму майже 3 мільйони 500 тисяч гривень.

Після цього високопосадовця відсторонили від роботи на час службового розслідування, а в травні 2015-го за його результатами чоловіка звільнили. Цікаво, що самого Руслана Вандьо під варту не взяли. За нього внесли заставу розміром у 365 тисяч гривень.

Після звільнення Вандьо почав судову тяганину із податковою. Спочатку звернувся до Львівського окружного адміністративного суду. У листопаді минулого року Феміда частково задовольнила його позов: суд вирішив, що звільнили посадовця безпідставно, поновив його на посаді та ще й зобов`язав стягнути на його користь майже 20 тисяч гривень середнього заробітку за безробітний період.

Податкова оскаржила таку постанову до Львівського апеляційного адміністративного суду, однак апеляційна інстанція відмовила в задоволенні скарги податківців. Тож вони подали касаційну скаргу, а тим часом рішення попередніх інстанцій вступили в силу і з 27 квітня цього року Руслан Вандьо був офіційно поновлений на посаді заступника начальника ГУ ДФС у Волинській області.

Вищий адміністративний суд підтвердив твердження судів першої та апеляційної інстанції.

«Касаційні скарги Державної фіскальної служби України і Головного управління Державної фіскальної служби у Волинській області відхилити, а постанову Львівського окружного адміністративного суду від 09 листопада 2015 року та ухвалу Львівського апеляційного адміністративного суду від 17 лютого 2016 року залишити без змін. Ухвала набирає законної сили через п`ять днів після направлення її копії особам, які беруть участь у справі, та оскарженню не підлягає», – йдеться в ухвалі Вищого адмінсуду.

Тим часом, кримінальне провадження стосовно Руслана Вандьо і його підлеглого вже майже півтора року перебуває в суді. Ще в червні минулого року прес-служба СБУ повідомила, що справу направлено до суду. Після цього півроку про справу податківців нічого не було чути. І лише наприкінці минулого року у Луцькому міськрайонному суді розпочали розгляд справи. Остаточного рішення суд досі не виніс.

Разом з тим, нещодавно у ЗМІ писали, що матір Руслана Вандьо у січні цього року стала власницею авто «Land Rover Range Rover Sport» 2014 року випуску, яке вартує булизько 2 мільйонів гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 14
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Розстріляти цих хапуг без суду і слідства... наші суди також... з них ніякого толку. Самий справедливий суд.... це суд Лінча.

Відповісти
Руслан Вандьо - чесна людина - а те, що він брав, це для своїх дітей.
Відповісти
і для мами, на ренж ровер)
Відповісти
Оце да.Хлодій,хабарник і поновили.Це насмішка над нами,дурнуватими рабами.Знають добре бандити,що ми люд дурний терпіли,терпимо і будемо терпіти
Відповісти
Поновіть ще життя, тих людей, які захищаючись, деревяними щитами, віддали його на майдані за зміну отаких ВАНДЬО.Прийдіть суди в родини кожного загиблого і почуйте цей біль. СОРОМ в першу чергу таким як ВАНДЬО.БОГ ВСЕ РОЗСУДИТЬ.А ЙОМУ РАДЖУ ПОЧИТАТИ ЦЕРКОВНУ КНИГУ МИТАРСТВА І ПОДУМАТИ ХТО ВИГРАВ.
Відповісти
Тепер піймайте на хабарі суддю, котрий поновив на посаді волинського фіскала...
Відповісти
Знав куди звернутись - до Львівського окружного адміністративного суду. Волинська та Львівська митниці два брати, замовили словечко за свого дядька в погонах, який їм зробив чи ще зробить послугу на кордоні. Хапуги!!! Бардак як був так і є, найкорумпованіші органи МИТНИЦЯ та СУД не здають позицій. Потрібно встановлювати смертну кару в цій країні за корупцію, як в Китаї, от тоді точно будуть руки і ноги труситися коли братиме хабар!
Відповісти
Нема слів!!!!!!!!!!!!!!
Відповісти
Після таких ухвал судової системи вдада нехай більше не розказує народу байки про так звані реформи...
Відповісти
Хочеться просто взяти дрина і йти ламати всіх, починаючи з тих виродків хто його випустив....
Відповісти
Навіщо МВФ нам кредити дає??? їх же просто розкрадуть такі виродки...
Відповісти
Поки волонтери по світу збирають бійцям гроші, хтось бере хабарі по 400 тис і купує авто за 2 млн.
Напевно настане час, коли хлопці повернуться з війни та спитають різних вандьо і їх сімейкі, звідки гроші і чому поки вони воювали хапуги крали.
Але це будуть не продажні судді в мантіях, там не відкупишся, як янукович не зміг.
Очевидно, що до того іде.
Відповісти
В ДФС "деятель" гирикович ще один хабарник i брехун, пiдступне створiння, тобi не простимо!
Відповісти
шо тут скажеш? з судом все ясно. але ж скільки наглості в цього Шваньдьо! нічого не бояться, потвори.
Відповісти
Останні новини
Суд поновив на посаді волинського фіскала, спійманого на хабарі у 400 тисяч
20 жовтень, 2016, 13:47