Селяни протестують проти спалювання сміття під Луцьком

Селяни протестують проти спалювання сміття під Луцьком
Мешканці села Брище поблизу Луцька занепокоєні будівництвом сміттєспалювальної печі на звалищі. Вони побоюються погіршення стану довкілля.

Про це йшлося під час круглого столу в Палаці культури Луцька 25 жовтня.

Чимало мешканців села Брище обурені ситуацією. Жителів лякає екологічна небезпека сміттєспалювальної печі. Багато мешканців скаржаться на погане самопочуття та хвороби дихальних шляхів.

Під час обговорення йшлося, що на полігоні буцімто працюють нелегальні робітники. Вони збирають металобрухт та здають його по 1,8 гривні за кілограм.

На брищенському полігоні планують встановити піч для спалювання сміття. Щоправда, вичерпну інформацію про це нібито громаді не паказували.

Також порушили питання, що на Волинь привозили відходи зі Львова.

Львівське сміття на луцькому полігоні твердих побутових відходів приймали за триафом 36 гривень за тонну. У Львові цей тариф - вдвічі більший.

Голова комісії сільського господарства, екології та використання природних ресурсів, депутат Жовківської районної ради Ігор Муравський прокоментував ситуацію зі сміттям у Львові:

"Фактично за 4 місяці мер Львова Андрій Садовий нічого не зробив. По всій Україні шукають місце куди вивозити Львівське сміття. Іноді сміття навіть висипають вночі в лісах, посадках".

Депутат Староконстянтинівської міської ради Андрій Поліщук сказав, що одного разу бачив, як львівський сміттєвоз викидав сміття прямо біля проїжджої частини.

Юрист Вікторія Яковишина зазначила, що у документації по спорудженню сміттєспалювальної у селі Брище багато неточностей.

Керівник ініціативної групи мешканців, які проти встановлення сміттєспалювальної печі, Тамара Кашуба заявила:

"Люди виступили проти будівництва. Виникла ідея збудувати екологічно чистий завод - нас не почули. Мали призначити схід селян, людей ігнорують, збори не проводяться. Ми за 3 години зібрали 250 підписів. Люди категорично проти пічки. Будемо перекривати дороги. Не пускати вивіз сміття до нашого району".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Молодці селяни не дайте цим чиновникам себе труіти ,нехай будують завод ,а не пічку ,бо скоро і в Луцьку буде як у Львові .
Відповісти
Чому в нас некомпетентні, "тупі" і обмежені люди, як ви викликають довіру серед пенвих категорій населення? Напевно вони такі ж самі? В даній печі мають спалювати лише людські органічні рештки(проооперовані органи і т.д), оскільки ніде в нашій області ні такої печі ні крематорія не має, а сортувати, як ви грамотії пишите ніяк не можливо.
Відповісти
о поліщуки будете там рибу коптити .. \якшо зловите
Відповісти
Останні новини
Селяни протестують проти спалювання сміття під Луцьком
25 жовтень, 2016, 14:50