Студентський ревізор: жалюзі з шпалер та «тушкований голуб» в гуртожитку №3

Студентський ревізор: жалюзі з шпалер та «тушкований голуб» в гуртожитку №3
На ВолиньPost стартує нова рубрика, яка, сподіваємося, зацікавить усіх, хто був, є чи буде студентом. Ми розповідатимемо про місця, де живуть, працюють та радіють луцькі спудеї. Перша серія публікацій про гуртожитки.

****

ЧИТАТИ ПРО ГУРТОЖИТОК №6
ЧИТАТИ ПРО ГУРТОЖИТОК №2


Гуртожиток завжди символізував студентське життя у всіх його барвах: безкінечні посиденьки на кухні до ранку, безлад в кімнатах, довжелезні черги в душ та особливі запахи на кожному поверсі.

Як нині живеться студентам в санітарії та антисанітарії, за якою технологією "смажать голубів" і чому зі шпалер роблять жалюзі? Про все це розповість таємний ревізор ВолиньPost та його команда.

Першою "жертвою" став гуртожиток №3 Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки, що на вулиці Ярощука, 30.

Чистота. Генеральне прибирання тут не проводили, мабуть, ще з 1986-го року. Хоча шар пилу на білій рукавичці показав, що рівень забрудненості сягає невизначених термінів. Обвалена штукатурка, обдерта фарба на дверях та грибок по стінах, досить звична картина для усіх мешканців. Загалом, санепідемстанція не тихо плаче, а ридає.



Як стверджують мешканці, душові кабіни не працюють вже майже 2 місяці. Студенти змушені митися в спорткомплексі, що на проспекті Грушевського.

Незважаючи на цей безлад, студенти зробили косметичний ремонт в деяких місцях. Вислови на кухні «Be Нappy», «Посміхнись» додали позитиву андеграудним стінам. Щоправда, траплялись навіть морально-дидактичні гасла на дверях туалету: «Будь людиною – змивай!».



Інтер'єр. Кімнати нагадують радянські часи: старезні шафи та ліжка з пружинами. Мало не кожен квадратний метр розмальований та заставлений цікавими речами. Студенти полюбляють розклеювати плакати улюблених музикантів на стінах та розмальовувати холодильники.

Такі різні холодильники
Такі різні холодильники


Втім, справжніми майстрами хенд-мейду стала 12-а кімната, що на 1-му поверсі. Замість звичних гардин − жалюзі з… шпалер, котрі вдало замаскували обшарпані вікна. Прикрасили їх кольоровими бантами та стрічками. «Штори нині не в моді – дорого!» − каже мешканка кімнати.



Ціна. Проживання коштує 3 300 гривень, а ще потрібно взяти в оренду холодильник 200 гривень і великий пакет мийних засобів.

Кухня. Тут ласують неабиякими стравами, а кулінарні можливості студентів сягають рівня шоу «Мастер Шефу». Зокрема, на першому поверсі пахло супом, на другому борщем, а на третьому смаженою картоплею.



Проте, як стверджують мешканці, найсмачніша «хавка» − тушкований голуб. «Цих пташок багато осідає на підвіконні, тому вечеряти є чим!» − запевняють вони.

Вид на південний схід. Голуби сторожко слідкують за людьми
Вид на південний схід. Голуби сторожко слідкують за людьми


****

Таким ми побачили гуртожиток №3. Просимо адміністрації університету та гуртожитку віднестися з гумором до публікації та наших коментарів.

А якщо ви хочете знати, який гуртожиток стане наступною "жертвою" "Студентського ревізора", слідкуйте за оновленнями ВолиньPost.

І насамкінець ще кілька світлин з гуртожитку.

Вид на Меморіал (північ)
Вид на Меморіал (північ)

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Для полішуків пойдет))
Відповісти
Не знаю як з 86-го а з 91-го точно нічого не змінилось
Відповісти
Нічого не змінилося з 2000 року, та мабуть і з 86, як каже автор(
Відповісти
Що там з 91-го. Впізнаю його, яким він був з 85-го. Одне фото (задній двір) з балкона кухні на 5-тому поверсі ліве крило, в цьому блоці я прожив три роки.
Відповісти
А про те, що опалення досі немає і гарячої води теж-ні слова....студенти сплять під двома ковдрами вдягнуті
Відповісти
а в когось новий мерседес...і мантія з хвостом.
Відповісти
Як до такого можна відноситись з гумором?Пропоную всіх з адміністрації університету і гуртожитку поселити в цей гуртожиток на місяць,без права переїзду!
Відповісти
зато вигляд з вікна гарний))
Відповісти
Який побут - такий світогляд.Не "надякуємось" за майбутнє!!!
Відповісти
Світломаскування ✅Знижка -25%
Відповісти
Останні новини
Студентський ревізор: жалюзі з шпалер та «тушкований голуб» в гуртожитку №3
27 жовтень, 2016, 18:00