В Україні стрімко дорожчають яйця

В Україні стрімко дорожчають яйця
Станом на 28 вересня ціни на курячі яйця в середньому по Україні становили 8,01 гривні за десяток, що на 34 копійки більше, ніж тижнем раніше.

Про це 3 жовтня повідомила УНН з посиланням на дослідження, оприлюднене «Агро Перспективою».

Нагадаємо, тижнем раніше середня ціна на яйця в Україні становила 7,67 гривні за 10 штук.

Таке зростання вартості курячих яєць є тариційним для цього сезону, - заявив голова Союзу птахівників України Олександр Бакуменко. Експерт наголосив, що сьогодні вартість яєць не є завищеною. «Ціна сьогодні є абсолютно нормальною», - підкреслив він.

«Коли ціна влітку була нижчою за собівартість, то було все нормально. Зараз іде сезонне підвищення ціни. У вересні завжди піднімається вартість яєць», - зазначив фахівець.

Бакуменко пояснив, що починаючи з травня і до серпня йде різке зниження цін на цей продукт, а з вересня до грудня вона знову піднімається.

«Тобто, це сезонно виражені фактори. Плюс до цього ще додалося те, що сьогодні подорожчало зерно як основне джерело для комбікормів. А комбікорм займає до 70% питомої вартості у структурі собівартості», - сказав він.

Голова Союзу птахівників України додавав: «Є середньорічна ціна, яка влітку була на 25% нижчою від собівартості. Тобто, тоді працювали на повний збиток. Думаю, щоб хоча б до 10% була рентабельність, середня відпускна ціна має бути на рівні 7,50 гривні за десяток яєць по року. І вона буде влітку значно нижчою, а восени вищою. Ринок балансує попит і пропозицію і балансує ціну».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
В Україні стрімко дорожчають яйця
03 жовтень, 2012, 09:55