Продати машину в Україні стало ще легше

Продати машину в Україні стало ще легше
Верховна Рада підтримала законопроект, яким спрощується процедура перереєстрації транспортних засобів і, зокрема, скасовується пенсійний збір при продажі б/в машин.

Про це повідомляє ТСН.

"Скасовується сплата збору на обов'язкове державне пенсійне страхування при другій та наступних реєстраціях транспортних засобів (перереєстрації). В якості компенсації втрат Пенсійного фонду буде запроваджене стягнення цього збору у розмірі 3-5% виключно при першій реєстрації. Розмір збору залежатиме від вартості автомобілів", - йдеться у документі.

Передбачено, що продавець транспорту зможе сам вибирати метод, за яким буде визначатися дохід від продажу автомобіля - не нижче оціночної вартості, як зараз, або не менше середньоринкової ціни транспортного засобу. Середню вартість по ринку будуть щоквартально визначати в Мінекономрозвитку з урахуванням року випуску, пробігу та аналізу фактичних цін.

Ставка податку на доходи фізосіб залишиться чинною - 1% при продажу не частіше одного разу на рік і 5% при реалізації другого і наступних об'єктів майна.

Планується, що закон набуде чинності з наступного року.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: авто, гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Сплошной лохотрон. Ни в дрызг непонятна фраза: доход от продажи автомобиля. Какой к чертям доход? Может пол-жизни собирал деньги на что-нибудь поношенное. И стоит заметить, что из них было высчитано все и во все государственные дыры. Остатки превратил в подержаное авто. Поездил с убытками ,остатки опять превратил в деньги. И вруг-о,чудо,всяка с..ка кричит-доход получил,плати бабки.
Відповісти
Останні новини
На Волині горів храм
03 жовтень, 2012, 11:41
Продати машину в Україні стало ще легше
03 жовтень, 2012, 11:02