Електронні черги на митницях подолають корупцію та хабарі, - Ігор Гузь

Електронні черги на митницях подолають корупцію та хабарі, - Ігор Гузь
У Луцьку за «круглим столом» обговорили проект електронної черги на митниці.

Ініціювали розмову народний депутат України Ігор Гузь, Володимир Пащенко, керівник медіа-проекту «Волинь-24» та Максим Нікітін, керівник компанії «Massimo», розробник сайту електронної черги на кордоні.

Як відомо, 20 вересня у Києві в Українському кризовому медіа-центрі вони вже презентували проект сайту "Бронювання черги онлайн на митниці "Ягодин".

Організатори наголошують, що сайт зараз знаходиться у пробній версії і поки не діє. Ознайомитися з його роботою можна за посиланням www.cherganakordoni.com.

Народний депутат Ігор Гузь розповів, що у його виборчому окрузі знаходяться 2 митних пости – «Устилуг» у Володимир-Волинському районі та «Ягодин» у Любомльському районі.

«Усі тут присутні розуміють, і я в тому числі, що корупційні схеми досі діють на митних постах. Це велика та навіть дрібна корупція. Друга навіть з’являється частіше, бо працівники митниці інколи штучно створюють черги, і, відповідно, з цього мають собі користь. Ситуація на кордоні з Польщею критична: довгі черги і хабарі», - зазначив Ігор Гузь.

Він переконаний, що для осучаснення роботи митних переходів необхідно змінити цілий комплекс питань: «Перше – це сервісна зона, де просто катастрофа: ні в туалет сходити, ні нормально поїсти. Друге – питання заробітних плат митників, які через оплату праці в розмірі 3,5 – 4 тисячі гривень і беруть ці «винагороди», третє – питання сканерів, які б зменшили час огляду автомобіля. Є і інші моменти, які є ключовими, але потрібно спочатку вирішити хоча б ці декілька».

Розробник сайту повідомив, що упродовж одного місяця тестування пробної версії сайту, вже зареєструвалися понад 800 користувачів.

Організатори обговорення наголосили, що робота такого онлайн-ресурсу значно спростить перетин кордону.

Володимир Пащенко наголосив: «Люди повинні мати дійсно гідний сервер. Коли у нас буде безвізовий режим, потік машин в Україні, відповідно, збільшиться. Також буде велике навантаження на всі структури: і митні, і служби автодоріг».

Керівник медіа-проекту «Волинь-24» додав, що такий сайт дозволить уникнути довжелезних черг. «Робота сайту просто необхідна для впорядкування роботи митниці», - зазначив Володимир Пащенко.

Народний депутат Ігор Гузь підкреслив: «Ми ні у кого не брали коштів на розробку сайту, самі створили ідею, і втілили її. Його запрезентували людям, також показали, як ним користуватися і пропагуємо його. Адже, як тільки у нас буде безвізовий режим, невідомо, чи наші митниці справляться з таким потоком машин, і на митницях просто буде колапс!».

Народний депутат резюмував, що разом із розробниками сайту продовжують працювати над втіленням проекту електронної черги у життя.





Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
здається мені, що потокі які ідуть у вигляді хабарів хочуть контролювати аутсайдери, які зібрались)))
Відповісти
Останні новини
Електронні черги на митницях подолають корупцію та хабарі, - Ігор Гузь
27 жовтень, 2016, 22:00