У Волиньраді знову говорили про обмеження доступу до сесій

У Волиньраді знову говорили про обмеження доступу до сесій
Питання про обмеження доступу до сесій Волинської обласної ради, автором якого є депутат Володимир Кучер, порушує вимоги одразу кількох законів України.

Таку інформацію озвучили під час засідання постійної комісії з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією за участю голів фракцій в обласній раді 27 жовтня.

Нагадаємо, що неабиякого розголосу в ЗМІ набув проект рішення «Про порядок доступу до засідань сесії Волинської обласної ради» відповідно до якого всі, хто хоче бути присутнім під час пленарного засідання повинен подати до Волиньради заяву, в якій вказати свої персональні дані та мету перебування на сесії.

Автор проекту депутат Володимир Кучер пояснив це тим, що, мовляв, в країні напружена ситуація, а запропонований ним проект рішення покликаний на посилення безпеки депутатів та працівників Волиньради.

Втім, колеги Володимира Кучера категорично заперечують проти прийняття такого рішення, оскільки це не лише є обмеженням прав громадян, а й не відповідає законам України.

Зокрема, голова фракції «Самопоміч» в облраді Михайло Імберовський зазначив, що в Законі «Про місцеве самоврядування» чітко визначений порядок доступу до будівлі обласної ради, а обмежувати доступ громадян до сесійної зали депутати не мають ні права, ні повноважень.

«Пленарні засідання відбуваються відкрито і гласно. Волинська обласна рада – це орган місцевого самоврядування, за допомогою якого територіальна громада області здійснює це самоврядування. Депутати облради покликані на те, аби виконувати волю народу, але аж ніяк не перешкоджати громаді», - наголосив Михайло Імберовський.

Окрім того, це питання порушує Закон «Про інформацію» та «Про персональні дані».

Водночас депутат наголосив на тому, що заходи безпеки в облраді треба посилювати, однак використовувати для цього інші методи – наприклад, біля входу в приміщення поставити металеву рамку, або ж збільшити кількість нацгвардійців, які б фіксували усіх, хто приходить до приміщення обласної ради.

«Дійсно над посилення безпеки потрібно працювати, але це треба робити відносно усієї будівлі, а не лише сесійної зали. Однак, навіть це питання треба детально обговорити та опрацювати», - вважає він.

Зрештою, Михайло Імберовський закликав своїх колег не підтримувати це рішення під час сесії, а Володимира Кучера закликав пригадати його гасла під час виборів, якими він закликав «людям максимум все дозволити, в тому числі і легкі наркотики.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Розумніше забрати переляканого Палицю і все буде нормально
Відповісти
Як можна цілий рік на роботу не ходити. Ще такого бардаку Волинь не знала
Відповісти
Паліцца сц\ть за свій лєдер?
Відповісти
У цивілізованому світі громадяни вільно заходять в парламенти своїх країн, а тут перелякані каганчики нашої забитої Волині сц\ть за свою шкуру...
Відповісти
Останні новини
У Волиньраді знову говорили про обмеження доступу до сесій
28 жовтень, 2016, 08:00