Черег газові борги «Луцьктеплу» погрожують банкрутством

Черег газові борги  «Луцьктеплу» погрожують банкрутством
У ПАТ «Волиньгаз» готові ініціювати процедуру банкрутства ДКП «Луцьктепло» через мільйонні борги за транспортування природного газу.

Таку позицію товариства озвучив фінансовий директор ПАТ «Волиньгаз» Андрій Тимчишак під час засідання постійної комісії з питань ген планування, будівництва та житлово-комунального господарства 28 жовтня.

Йшлося по 14 мільйонів гривень боргу за транспортування боргу від початку опалювального сезону.

«В нас є рішення суду про стягнення заборгованості. «Луцьктепло» програло апеляцію, і вже з понеділка ми готові нести документи до виконавчої служби, нехай вживають дії для стягнення коштів. Ми вже готові припиняти з ними будь-які відносини та готові ініціювати питання про банкрутство підприємства.

Натомість директор ДКП «Луцьктепло» Валентина Малютіна пояснила, що причиною заборгованості стало одразу кілька чинників – невідповідність тарифу, система авансового платежу, яка прописана в договорі та відмова ПАТ «Волиньгаз» підписати договір реструктуризації боргу.

У зв’язку з тим, що «Луцьктепло» працює за схемою давальницької сировини з ТзОВ «Захід-ТЕГ», Національна комісія, що здійснює контроль у сферах енергетики та комунальних послуг не може переглянути тариф для «Луцьктепла».

Окрім того, на початку цього року підприємство підписало договір з ПАТ «Волиньгаз», в якому закладена авансова система платежу.

«Ми підписали з ними договір, і ми автоматично стали їм боргувати авансовий платіж», - пояснила Валентина Малютіна.

Водночас вона повідомила про те, що вже кілька разів зверталась до «Волиньгазу» з проханням реструктуризувати борг, однак всі спроби були невдалими.

Як пояснив фінансовий директор ПАТ «Волиньгаз» Андрій Тимчишак, у ПАТ не хочуть приставати на цю пропозицію оскільки у них зникнуть всі важелі впливу на підприємство.

«Якщо ми підпишемо договір про реструктуризацію боргу, ми анулюємо всі наші напрацьовані відносини – ми втратимо можливості якось впливати на підприємство», - каже він.

Тоді Валентина Малютіна запропонувала, що частину боргу підприємство буде сплачувати за рахунок відшкодування за субсидії.

Зрештою, після розгляду цього питання голова комісії Андрій Козюра запропонував сторонам впродовж двох тижнів домовитись про договір реструктуризації.

За необхідності, міська рада може виступити у цьому договорі поручителем та гарантуватиме, що «Луцьктепло» буде справно розраховуватися за транспортування газу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
То й добре. Будемо сидіти в холоді. А Газмяс зажрався і підлягає ліквідації. Торгує народним добром, як своїм.
Відповісти
У зв’язку з тим, що «Луцьктепло» працює за схемою давальницької сировини з ТзОВ «Захід-ТЕГ», Національна комісія, що здійснює контроль у сферах енергетики та комунальних послуг не може переглянути тариф для «Луцьктепла» - А чому ж тоді не підписують договір оренди котельні про який уже майже рік труть? Чи Малютіна не в долі?
Відповісти
Стара як світ схема - обанкротити підприємство і потім продати за бесцінь "своїм".
Відповісти
Дякуєми Миколі Ярославовичу та Киричуку!!!
Відповісти
Останні новини
Черег газові борги «Луцьктеплу» погрожують банкрутством
28 жовтень, 2016, 12:28