Кіоски на луцькій автостанції зносять для будівництва торгового центру, - підприємці

Кіоски на луцькій автостанції зносять для будівництва торгового центру, - підприємці
Кіоски, розташовані поруч із луцькою автостанцією №1, зносять через те, що на цій території планують збудувати торговий центр.

У цьому переконані місцеві підприємці, - повідомляє Волинь24.

За їхніми словами, розбудовуватися планує власник одного з кіосків, а також бару, що наприкінці торгового ряду – Юрій Герун.

«Спочатку нам казали, що нададуть інші місце для розміщення кіосків, але зараз вже ніхто нічого не обіцяє. Звісно, попередження, що будуть демонтувати, приносили, але про дату і тим більше про те, що будуть це робити серед ночі – ніхто не попереджав. Я купила цей кіоск у 2001 році, справно плачу податки, працевлаштувала трьох продавчинь, у чому моя вина? Куди тепер людей дівати, в центр зайнятості?» – коментує ситуацію власниця одного із трьох кіосків, які демонтували цієї ночі Ніна Головій.

«Маю всі документи, технічний паспорт на споруду, в міськраді в плані чітко відзначено, що це – мій кіоск. Треба осучаснити його, поставити євроконтейнер? –Я готова, але ж ніхто не дає. Кажуть: немає плану прив’язки. Я готова його зробити, але – не дозволяють», – розповідає інша власниця торгової точки Наталія Чмирук.

Між собою підприємці переговорюються: просили починати демонтаж із крайнього кіоску, проте роботу почали із середини, адже скраю – контейнер Юрія Геруса, який має власні плани на подальшу долю торгівлі у цьому місці.

«Нам так і сказали: тут будуть більш багаті підприємці», – кажуть жінки.

У міськраді зауважили, що поки документи на будівництво торгового центру не надавали, проте в планах такий об’єкт дійсно є.

«Ще років двадцять тому ми почали просити керівництво автостанції розробити цивілізований план розміщення торгових точок. Уже і керівництво змінилося, але наші прохання ігнорують», – розповів заступник начальника Департаменту містобудування та архітектури Луцької міськради Ярослав Матвіїв.

«За цей час деякі підприємці через суд узаконили свої кіоски, зокрема, оформив право власності на бар підприємець Юрій Герус. До речі, він також є одним із акціонерів автостанції», – зауважив посадовець.

Тим часом, очільниця департаменту муніципальної поліції міськради Юлія Сиротинська, під керівництвом якої відбувався нічний демонтаж, запевнила, що ситуація пов’язана із відсутністю необхідних дозволів та неестетичним виглядом території, що є «візитівкою міста». За її словами, місцеві підприємці матимуть змогу розмістити тут кіоски, але – більш сучасного формату.

«Уже вісім підприємців звернулося, які готові поставити сучасні кіоски. Ви б бачили, що було у них старих контейнерах, які ми зносили: і сміття, і щурі вибігали… Крім того, ці торгові точки – незаконно встановлені. Землю міська рада дала в оренду автостанції, а та укладала з підприємцями так звані договори обслуговування платформ. Це ніде не обліковано, але з найменшого кіоску автостанція отримувала по 5 тисяч гривень, фактично обкрадаючи бюджет міста», – зауважила Юлія Сиротинська.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Рекет у мерії
Відповісти
Не пройде багато часу, як люди битимуть вікна в "Буратіно" чи спалять "Егоіст". Згадаєте моє слово.
Відповісти
Хай краще торговий центр ніж оті ларькі.
Думаю вторговому центрі вистачить місця всім, і булочкам і пиріжкам і фаст фудам, якраз біля автостанції саме місце.
Давно пора ті кіоскі безтолкові звідти позабирати. Одна алкашня і цигани там лазять біля тих кіосків.
Ще б автостанцію до ладу привели як вокзал наприклад і було б все гарненько, сучасно і цивілізовано!
Відповісти
Особливо треба прибрати чебуречну.Продукція дуже низької якості.Олія змінюється раз в тиждень.
Відповісти
І циганів , що до людей пристають теж з автостанціЇ треба вигнати . А то квитка спокійно не купиш, сумку боїшся поставити.Зразу біля тебе і старі І молоді " беременні"і купа дітлахів їхніх. Чи може вони теж " визитівка " Луцька? І поліція їх не чіпає. А як ламати ларки , то їх он скільки було.
Відповісти
Не трогайте циганів, то Божий народ. Читайте в Пісанії: вони як та птиця не жнуть не орють а щодня ситі
Відповісти
То хай не жнуть , не орють в себе вдома.А в Біблії про циганів не пишеться. Це цигани Святе Писання під себе товкмачать, щоб виправдати свій спосіб життя. ГЕТЬ ПОПРОШАЙОК З АС1.
Відповісти
Намагаюсь зрозуміти - якщо підприємець платить автостанції від 5000 грн, а автостанція ці гроші привласнює, то
карати потрібно підприємця?

Відповісти
то поліцію треба за сраку взяти , кому вона підчиняється, сиротинській. Може це линик вже під лічеськом взяв а тут автостанція , круте місце .
Відповісти
Останні новини
Кіоски на луцькій автостанції зносять для будівництва торгового центру, - підприємці
28 жовтень, 2016, 15:07