Скандальне будівництво на Відродження знову хочуть зупинити

Скандальне будівництво на Відродження знову хочуть зупинити
Мешканці одразу трьох будинків на проспекті Відродження вкотре прийшли до Луцькради з вимогою припинити будівництво нової багатоповерхівки в них під вікнами.

Свої вимоги люди озвучили 28 жовтня під час засідання постійної комісії міськради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою.

Нагадаємо, що на ділянці між будинками №47, №53 та №53а по просп. Відродження розпочалося будівництво нового житлово-офісного багатоповерхового приміщення.

Втім, через невідповідність документів мешканці сусідніх будинків занепокоєні тим, що їм достеменно невідомо що ж саме буде зводитись під їхніми вікнами, а тому й зверталися до комісії Луцькради з вимогою розібратись у ситуації та, за необхідності, зупинити будівництво.

Тож комісія Луцькради звернулась до відділу державного архітектурно-будівельного контролю з проханням провести перевірку проектної документації.

«Нам тричі подавали на розгляд проектну документацію і декларацію про початок будівництва, однак у всіх цих документах були розбіжності. Цифри абсолютно не відповідали дійсності та відрізнялись між собою. В нас виникало враження, що вони самі не знають, що будують», - наголосив голова комісії Андрій Козюра.

Під час першої перевірки жодних порушень не виявили, однак уже при другій – розробнику проекту видали припис про усунення порушень та накладено штраф в розмірі 130 тисяч гривень.

Однак представник компанії розробника оскаржили винесені постанови в судовому порядку та звернулися до Інспекції держархбудконтролю у Волинській області з проханням перевірити доцільність винесеного припису та накладення штрафу.

Представник Інспекції держархбудконтролю у Волинській області пояснив, що припис луцького відділу інспекції було скасовано через порушення процедури.

«Відділ державного архітектурно-будівельного контролю не може проводити перевірку без офіційного звернення від мешканців сусідніх будинків або без офіційного листа від міськради».

Зрештою, через велику кількість неточностей у цьому питанні голова комісії Андрій Козюра запропонував колегам зібратись знову та розглянути вимогу мешканців багатоповерхівок по проспекту Відродження. При цьому на засідання комісії запросити представників забудовника та компанії, яка розробляла проектну документацію.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ХЕР ВАМ НА ВОРОТНІК, а не будівництво в мене під вікнами.
Відповісти
Ха ха ха, ти хочеш позбавити людей роботи а пільговиків квартир?, раді яких все будуєтся, то смокчи карамельку і дивись на будівництво, все для людей! раді людей! це ми так кричимо ваші обранці!
Відповісти
Де ви бачили будівництво заради пільговиків? Давуть зо 5 квартир - інше продадуть. На львівській багато вільного місця. Нехай там будують.
Відповісти
Останні новини
Скандальне будівництво на Відродження знову хочуть зупинити
28 жовтень, 2016, 13:28