В Україні введуть єдиний залізничний квиток

В Україні введуть єдиний залізничний квиток
Міністерство інфраструктури пропонує ввести єдиний залізничний проїзний документ, оформлюваний на одному бланку, для проїзду з однією пересадкою або «туди-назад.

Про це інформує Дзеркало Тижня.

Це закріплено проектом наказу міністерства «Про затвердження змін до правил перевезення пасажирів, багажу, вантажобагажу та пошти залізничним транспортом України», опублікованим на веб-сайті міністерства.

Згідно з текстом документа, підставою для його розробки є впровадження нових послуг і технологій з продажу проїзних документів при перевезенні пасажирів залізничним транспортом.

«Прийняття акта спрямовано на захист прав споживачів, покращення умов їхнього обслуговування та врегулювання питань, пов'язаних з якісним наданням послуг при користуванні залізничним транспортом», — наголошується в документі.

Так, плата за послуги з оформлення єдиних проїзних документів (комісійний збір) стягується тільки за проїзні документи на виїзд з пункту початкового відправлення.

Крім того, проект наказу передбачає введення системи оформлення перевезення групи в одному вагоні на підставі одного проїзного документа. За бажанням керівника групи можуть бути оформлені проїзні документи для окремих пасажирів у складі групи (до трьох проїзних документів на один вагон).

Крім цього, проект наказу міністерства передбачає впровадження бонусної системи при продажу проїзних документів. Умови застосування бонусної системи продажу затверджуються Мінінфраструктури.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
В Україні введуть єдиний залізничний квиток
03 жовтень, 2012, 14:30