Презентували стратегію розвитку села та сімейного фермерства

Презентували стратегію розвитку села та сімейного фермерства
Розвиток сімейних ферм, ефективне землекористування, захист прав власників паїв, врегулювання системи оподаткування селян та підвищення рівня оплати їхньої праці – ключові завдання, які пропонуються у стратегії розвитку селян від партії Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина».

Відповідні напрямки робити напрацювали лідер партії ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко та близько 10 тисяч аграріїв з усіх куточків країни під час Всеукраїнського селянського віче 29 жовтня.

Так, під час зустрічі делегати з різних областей країни вказували на основні проблеми сучасного села: освіта, медицина, інфраструктура, занепад фермерства та земельне рейдерство, яке має місце ледь не в кожному регіоні країни.





Лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко заявила, що Україні потрібна нова стратегія розвитку сімейних ферм, яка б дозволила збільшити їх кількість з 20,5 тисяч до півтора мільйона. Мовляв, така політика дозволить забезпечити країну продуктами харчування, та ще й створить можливість для кожної родини в селі жити заможно.



«Сьогодні 68% землі у Європі обробляють сімейні ферми. В Азії цей показник сягає 85% землі, в Африці – 62%. Загалом створено понад 570 мільйонів сімейних фермерських господарств, які виробляють практично всю сільськогосподарську продукцію світу. Так працюють найуспішніші країни: вони мають сімейні ферми, які обробляють землю до 78% від загального виробництва у своїй країні», – наголосила Юлія Тимошенко.

Також політик обурилася через те, що за 25 років жодна влада в Україні не змогла запровадити стратегію розвитку села, сільського господарства і, зокрема, сімейних ферм.

«У 2015 році в Україні було 27 тисяч фермерських господарств, в той час як уже в 2016 році їх стало лише 20,5 тисяч. Це мінус 6 тисяч ферм! Чи це випадково? Ні! Бо це мета людей, які сьогодні тримають в руках владу. Вони вважають, що сільськогосподарська земля – не ваша, і не планують вам її залишати», – наголосила голова партії.

Відтак, учасники Всеукраїнського селянського віче розробили та затвердили резолюцію стратегічного розвитку села, зокрема:

- формування селянина-господаря та розвиток сімейно-фермерського устрою господарювання;
- збереження та розвиток поселенської мережі;
- впровадження прозорих земельно-орендних відносин;
- ефективне землекористування, захист прав власників паїв;
- державна підтримка дрібних товаровиробників та поглибленої переробки;
- відшкодування відсотків на аграрні кредитні програми;
- стале оподаткування: єдиний податок з 1 га;
- підвищення рівня оплати праці в АПК;
- децентралізація податків і зборів на рівень громад;
- якісні освітні і медичні послуги;
- розвиток сільської інфраструктури, соціально-інженерних мереж.

Голова Волинського обласного осередку партії ВО «Батьківщина» Олег Кіндер, який також був присутнім на селянському віче наголосив, що у кожному регіоні проблеми селян однакові, а відтак і вирішувати їх треба за однією схемою – наприклад такою, яка запропонована в резолюції.














Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Презентували стратегію розвитку села та сімейного фермерства
30 жовтень, 2016, 16:06