Лучан змушують переплачувати за газ удвічі. ВІДЕО

Лучан змушують переплачувати за газ удвічі. ВІДЕО
Лучанам, які протестують проти встановлення побудинкових лічильників газу, нараховуватимуть за спожите блакитне паливо удвічі більше.

Про це повідомляє телеканал Аверс.

Уже другий місяць лучани протестують проти встановлення загальнобудинкових лічильників газу і пишуть заяву про відмову. Але незгодні платитимуть за газ удвічі більше. Пенсіонери та ті, хто живуть на мінімалку шоковані, кажуть, оплачують платіжку із заощаджень на чорний день.

Газовики підвищуючи тарифи, прикриваються Кодексом газорозподільних систем та постановою НКРЕП. «Якщо побутовий споживач, який не забезпечений лічильником газу, відмовляється від його встановлення за рахунок оператора, фактичний об’єм спожитого природного газу побутовому споживачу за відповідний календарний місяць визначається за граничними об’ємами споживання природного газу населенням», - йдеться в документі.

Ті, хто не захотів ставити собі побудинковий лічильник, вже підписали собі вирок: їм нараховують оплату по подвійному тарифу. Газовиків не цікавить, що люди не відмовляються від лічильників, а хочуть індивідуальні.

Лучанка Віра Любарова звернулася, аби встановити безкоштовний індивідуальний лічильник. Але їй відмовили. Мовляв, встановлювати треба за свій кошт. Таким чином, стверджує жінка, у «Волиньгазі» ігнорують вимоги законодавства про встановлення таких лічильників безкоштовно.

Адвокат Олег Огородник розповів: «Є закон, він має вищу силу, ніж постанова. Тому хай виконують закон. Якщо вони не хочуть у добровільному порядку виконувати закон, я раджу громадянам звертатися до судів».

Натомість у Волиньгазі зазначили, що відповідатимуть тільки на запит про інформацію.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Кажу вдруге. Газова контора взагалі втратила відчуття міри. Лише за ПЛОМБУВАННЯ газового індивідуального лічильника у квартирі, спроектованого, придбаного і встановленого за власний кошт, ця контора у бідових пенсіонерів вимагає 570 грн. Де той антимонопольний комітет???
Відповісти
Не платіть незаконні,шахрайські суми.Оплачуйте згідно чинного законодавства-4,4 - 7,1 при відсутності гарячого водопостачання.Це все шантаж (за це кримінальна стаття).Важко субсидіянтам,на це і розрахунок,щоб встановлювали лічильники за власний кошт(суперечить Закону).Ініційований і скоріше буде прийнятий до 2017р Закон про ЖКГ чітко говорить про встановлення газового приладу обліку в кожну квартиру.Кодекс ГРС не прийнятий ВР(найвищий законодавчий орган),а написаний НКРЄКП.Це їх внутрішній документ і навіть в ньому немає ніяких загальнобудинкових лічильників,як і в усьому світи.
Відповісти
Даю запит до Волиньгазу: чому така мізерна "послуга" як пломбування квартирного газового лічильника коштує 570 грн???
Відповісти
Атимонопольний комітет в зговорі з облгазами,які в переважній більшості приватні на 100%,як і волинський.Звертались,знаємо.Суди,тільки суди можуть поставити крапку.Подавати на облгази споживачу дорого,нехай краще вони подають на нас,а нам потрібно обєднуватись і захищати своє законне право.Буде важко,але вода камінь точить.Закликаю всіх до боротьби всіма законними методами.Фірташ не вічний...
Відповісти
Друзі Янека привласнили облгази і обленерго.Тепер як хочуть так і знущаються над людьми.А владі на місцях на це начхати,боце не їхня компетенція.А тій владі,що у столиці теж начхати,бо замість матрасів у них мішки з грошима.Безсовісні.
Відповісти
А в нас в будинку вирішили топити і спалювати газ хтьо скільки може, держава рахує нам по 10 кубів з людини. МИ РОБИМО їм 30 КУБІВ з людини!!! Подивимся хто довше протримаєтся.
Відповісти
Просто взяти і за яйця керівників підвисити.
Відповісти
Люди добрі,хочу звернути Вашу увагу на того,хто підписує так звані "листи щастя" - Карпомиз А.І.. Це син того самого Карпомиза І.І., голови профспілок ,який вірно служив "шнирю парашному",та лизав йому дупу.Сам Карпомиз А.І. тоді ввійшов в "газову тему",за допомогою батька.Постає питання,чому ця потвора досі не просто на роботі,а керує газовим питанням.Може наволочі з волиньгазу не зрозуміло,що їхня,шикарновідремонтована будівля буде палати яскраво та весело.Або час нанести візит за адресою:Луцьк вул. Світла 5/1?Адреси інших потвор,можуть з'явитися також.
Відповісти
Останні новини
Лучан змушують переплачувати за газ удвічі. ВІДЕО
02 листопад, 2016, 15:27