У Ковелі відремонтували столітню школу, яку знищила пожежа. ВІДЕО

У Ковелі відремонтували столітню школу, яку знищила пожежа. ВІДЕО
У Ковелі здійснили ремонт школи, розташованої у столітньому будинку. На початку двохтисячних років другий поверх споруди знищила пожежа.

Про це повідомляє ТЦК.

Ця столітня будівля бачила на своєму віку багато. На початку двохтисячних її другий поверх знищила пожежа — тоді тут квартирувала вечірня школа. І лише зараз споруду капітально відремонтували. А у стінах будівлі відновили навчальний процес.

“Майже 16 років ми чекали, поки пройде капітальний ремонт цього приміщення. Крім того у нас кількість дітей збільшилась майже на 200 учнів. Стала потреба у нових приміщеннях, у нових навчальних класах. Сьогодні це приміщення №2 ЗОШ №8 дало можливість учням середніх і старших класів перейти на навчання в одну зміну. Перший поверх цього приміщення ми використали повністю для інклюзивного навчання, для діток з особливими освітніми потребами...” - каже директор Ковельської загальноосвітньої школи №8 Василь Шворак.

Майже мільйон гривень на капітальний ремонт будівлі виділили з міського бюджету. На об'єкті перекрили дах та замінили вікна, збудували нові східці та виконали внутрішнє оздоблення. Підрядником ремонту було місцеве товариство “Будова”.

“Сьогодні кількість діток з інклюзивною формою навчання збільшується і те, що сьогодні у нас восьма школа має ще такі додаткові умови хороші, я думаю, це великий плюс”, - говорить начальник управління освіти міськвиконкому Віктор Бичковський.

Майже 10 років тому саме в цій школі першими на Волині в навчальний процес інтегрували дітей з особливими потребами. Експеримент вдався. А сьогодні вже досвід ковельської школи є прикладом для наслідування.

“Незважаючи на те, що школа з інклюзивним напрямком, як опорна школа в нашій області, батьки не цураються віддавати своїх дітей. Навпаки - тут формується надзвичайно хороша обстановка. Ми називаємо весь час, що ми є школа здоров’я і добра. І ось це добро цінять наші батьки і приводять своїх діток до нас...”, - каже директор.

У новому приміщенні школи розмістили також бібліотеку, кабінети методистів, корекції та психолога. Створеними тут умовами для навчання задоволені як діти, так і батьки.

“Мені дуже сподобався цей клас. Він просторий. Світлий. Нам тут дуже подобається...”, - ділиться враженнями учениця Анна Вандюк.

“Я думаю, ті радісні усмішки, які ми сьогодні бачили на обличчях дітей, говорять про те, що ми свого досягли. Вчителям буде зручно працювати, дітям буде тепло і гарно тут навчатися і все-таки ходити в одну зміну – і для батьків, і для дітей, і для вчителів – це результат дуже хороший”, - розповів член ради школи Геннадій Федчишин.

З нової навчальної чверті за парти тут сіли вже 480 учнів.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Ковелі відремонтували столітню школу, яку знищила пожежа. ВІДЕО
02 листопад, 2016, 17:46