Вибори у нових громадах на Волині: перші проблеми

Вибори у нових громадах на Волині: перші проблеми
Триває підготовка до перших виборів у нових об’єднаних територіальних громадах на Волині. Вже стало відомо про перші труднощі.

Про це інформує громадянська мережа «Опора».

Спостерігачі відвідали перші засідання новостворених сільських територіальних виборчих комісій, які організовують перші вибори у п’яти тергромадах на Волині. Голосування має відбутися 11 грудня. Уже зафіксували низку проблем, пов’язаних із організацією роботи новостворених ТВК.

Не усі сільські виборчкоми зібрались на своє перше засідання у термін, передбачений законом. Зокрема голова Поворської сільської виборчої комісії скликала перше засідання із дводенним запізненням через відсутність приміщення.

Також в окремих комісій виникли проблеми із належним оформленням та оприлюдненням рішень, оскільки на час першого засідання вони ще не отримали печатки. Це стосується Княгининівської та Прилісненської сільських виборчих комісій. Обидві комісії на засідання прийняли рішення про затвердження графіків роботи ТВК, втім, не оприлюднили їх на стенді офіційних матеріалів відповідно до закону.

Окрім того, не усі новостворені виборчкоми були належним чином забезпечені необхідною для роботи технікою. Зокрема на відсутність комп’ютера та принтера скаржилися члени Литовезької сільської виборчої комісії.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.