У Луцьку будують церкву ‒ двигтять навколишні будинки

У Луцьку будують церкву ‒ двигтять навколишні будинки
На вулиці Львівській у Луцьку, де триває будівництво церкви, вібрують девʼятиповерхівки.

Зокрема мешканці будинку №73 а на вулиці Львівській учора прокинулися від жахливого трясіння стін та всього, що знаходилося в помешканні. Люди не могли зрозуміти, що створює такі коливання, ‒ пише Інформаційне агентство Волинські новини.

«Що відбувається, люди зрозуміли лише коли вийшли на балкон – здригнулися від жаху: на рівні 5-го поверху стоїть машина, яку найняв московський батюшка, щоб викопати туалет з центральною каналізацією біля церкви, яку не так давно збудували на вулиці Львівській 73а. Сваї такі величезні, що висотою до 5-го поверху діставали», ‒ розповідає жінка мешканка будинку Юлія.

З її слів, нажахані неймовірною вібрацією мешканці будинку вийшли на вулицю, аби з’ясувати, що відбувається, і чи такі дії правомірні. Робочі, які здійснюють будівництво на території церкви, жодних документів людям не змогли показати, швиденько припинили бурувати й поїхали.

«Бурували від будинку за метрів 4. Припинили роботу тільки тоді, коли мешканці будинків вийшли до них і вимагали пояснити, яке мають право це робити, і де документи про дозвіл. На вимогу людей робочі нічого не змогли показати, тому й скрутилися швидко», ‒ розповідає Юлія.

Ще минулого року мешканці будинку №73а збирали підписи проти будівництва церкви УПЦ МП в дворі їхнього будинку, поруч із дитячим майданчиком. Однак, зі слів місцевих жителів, там зуміли швидко все організувати – уже за кілька місяців поміж багатоповерхівок на місці старої хати «втулилася» московська церква. До слова, люди досі сумніваються у наявності відповідної дозвільної документації на будівництво на цій земельній ділянці церкви.

«Можливо, хтось нас почує та перевірить всі права та документи батюшки, який будує церкву», - кажуть стурбовані мешканці.

Люди неодноразово зверталися у міську раду – вимагають цю церкву знести.

Заступник начальника управління містобудування та архітектури Луцької міської ради Ярослав Матвіїв підтвердив, що скарги щодо цієї церкви московського патріархату надходять ледь не з моменту її будівництва. Однак, переконує, у представників церкви є всі відповідні дозволи на будівництво. Перевірка від держбуду, що проводилася за скаргами лучан, жодних порушень проектної документації не виявила. Щодо шкідливого впливу на сусідні будинки – такого теж інспекцією не виявлено.

«Можливо, у процесі будівництва відбуваються якісь порушення, але з документами у них все в порядку», ‒ каже чиновник.

Щодо знесення церкви, тут міська рада не може нічого зробити. «Знести церкву можна тільки рішенням суду», ‒ говорить Ярослав Матвіїв.

А тим часом будівництво церкви у дворі поміж багатоповерхівок, попри спротив громадськості, триває. Сьогодні машина зі сваями – знову на місці, кажуть очевидці.

Фото та відео зроблені з 4-го поверху будинку №73а





Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
кадило крутиться, бабло мутититься
Відповісти
В українській мові сваїв нема, є палі!
Відповісти
Та мешканці будинку по Львівській 73 а, звернули б увагу на прилеглу територію до будинку, стан дороги, розпиванням спиртних напоїв малолітніми дітьми поблизу будинку та про це б розповідали журналістам.
Відповісти
подуріли вже з тими церквами..скоро в кожному дворі будуть...
Відповісти
Подумайте про душу краше
Відповісти
Останні новини
У Луцьку будують церкву ‒ двигтять навколишні будинки
04 листопад, 2016, 13:29