Україну оштрафували через прапор УПА на трибунах у матчі з Косово

Україну оштрафували через прапор УПА на трибунах у матчі з Косово
ФІФА оштрафувала Україну на 15 тисяч швейцарських франків через червоно-чорний прапор на трибунах у матчі зі збірною Косово.

Про це повідомляє Футбол 24.

ФІФА оштрафувала Федерацію футболу України на 15 тисяч швейцарських франків за «дискримінаційну і неспортивну поведінку уболівальників». За інформацією видання, ФФУ покарали за червоно-чорний прапор на матчі відбору ЧС-2018 Україна-Косово, який пройшов у польському Кракові.

Обґрунтування: червоно-чорний прапор – «offensive for Polish people», тобто прапор нібито «провокаційний, образливий» для поляків.

Матеріали в ФІФА передав спостерігач ФАРЕ, який «зафіксував факт використання прапора» і передав матеріали в світову федерацію. ФФУ намагалася пояснити ФІФА про те, що прапор таких кольорів не є дискримінаційним, проте у світовій Федерації доводи ФФУ не вважають переконливими.

Червоно-чорний прапор (прапор УПА) досі входить в довідник ФАРЕ «Дискримінаційні знаки і символи в європейському футболі». Червоно-чорний прапор в цьому довіднику числиться як «Прапор Організації українських націоналістів», яка «діяла під час Другої світової війни». Він нібито «використовується ультраправими і націоналістичними організаціями в Україні». Також в довіднику зазначено, що червоно-чорний прапор «образливий в матчах проти польських команд».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Україну оштрафували через прапор УПА на трибунах у матчі з Косово
04 листопад, 2016, 18:41