Назвали найбільш прибуткові професії в Україні

Назвали найбільш прибуткові професії в Україні
Найбільш цінними фахівцями в Україні стали топ-менеджери і кадровики.

Про це 5 жовтня пишуть «Подробности» з посиланням на журнал «Кореспондент».

Видання опубліковано щорічний рейтинг окладів і премій офісних співробітників у різних галузях - як на українському ринку, так і в країнах Європи, в Росії та Китаї.

Список найбільш високооплачуваних працівників в Україні очолюють керівники вищої ланки, IT-фахівці, менеджери з продажу і кадровики. Найбільше за рік виросли зарплати цих фахівців у сфері мережевої торгівлі, в банках і на виробництві.
У 2012 році істотно збільшився попит на професіоналів в області маркетингу, реклами і будівництва. У період кризи ці області фінансувалися за залишковим принципом. Тепер, після декількох років застою, зарплати цих фахівців ростуть значно швидше.

Серед ключових тенденцій ринку праці - висока заробітна плата тільки у найбільш дефіцитних кадрів. На першому місці за темпами зростання зарплат стоять топ-менеджери. У 2012 році оплата праці генеральних директорів в IT-секторі досягла середнього показника в 11 тисяч доларів, на 1 тисячу менше отримують керівники компаній - виробників товарів широкого вжитку, а третє місце з 8,2 тисячі доларів на місяць дісталося главам банків.

Доходи висококваліфікованих розробників, зайнятих безпосередньо в IT-галузі, у порівнянні з минулим роком зросли на 89%, досягнувши позначки 1,2 тисячі доларів.
Видання зазначає, що ставки українських комп'ютерних геніїв будуть рости і далі, так як щомісяця в Україні залишається відкритими близько 3 тисяч вакансій в IT-галузі, однієї з найпрогресивніших на цей час.

Третє місце у зарплатному рейтингу зайняли директори з кадрової політики. В Україні в середньому їх доходи за рік зросли в половину - до 3,1 тисячі доларів. Найвищі зарплати в Україні фіксувалися в агропромисловому комплексі, в банках, інвестиційних компаніях і великих холдингах.

Довідка

Як і в 2011 році, журнал «Кореспондент» склав рейтинг спільно з консалтинговою компанією Hay Group, яка проводить ці дослідження більш ніж в 90 країнах світу. Дані по заробітним платам збирали за станом на 1 травня 2012 року. Також враховувалися премії, фактично виплачені за період травень 2011-го - квітень 2012-го. У дослідженні взяли участь 323 компанії різних секторів економіки, розташованих у столиці, містах-мільйонниках, обласних та районних центрах.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Назвали найбільш прибуткові професії в Україні
05 жовтень, 2012, 10:41